Δεν έχει τέλος ο πόνος για την οικογένεια του 16χρονου Χρήστου Γουμενάκη και του 50χρονου θείου του Μαρίνου Γουμενάκη από την Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου, που έφυγαν από την ζωή χθες το βράδυ, κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης δεξαμενής τσικουδιάς.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανώλης Δρεττάκης, ο πρώτος που έπεσε από τις αναθυμιάσεις μέσα στην δεξαμενή ύψους τριών μέτρων ήταν ο 16χρονος, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και ο θείος του, που έτρεξε να βοηθήσει τον ανιψιό του Χρήστο Γουμενάκη.

«Είναι τραγικό αυτό που έχει συμβεί για την οικογένεια αλλά και για όλο το χωριό. Δυστυχώς έφυγαν τόσο άδικα και ξαφνικά δύο αγαπημένοι μας συγχωριανοί. Όπως έχω καταλάβει μετέφεραν τσικουδιά από την μια δεξαμενή στην άλλη. Ο πρώτος που έχασε τις αισθήσεις του, από τις αναθυμιάσεις, και έπεσε μέσα στην δεξαμενή ύψους τριών μέτρων ήταν ο 16χρονος Χρήστος. Όταν ο θείος του Μαρίνος Γουμενάκης κατάλαβε τι είχε συμβεί πήγε να τον βοηθήσει δίνοντας τον δικό του αγώνα, όμως μάταια» λέει ο κ. Δρεττάκης.

Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι αν η δεξαμενή στην οποία βρέθηκαν οι δύο άτυχοι άντρες είχε μέσα ποσότητα τσικουδιάς.

«Το παιδί ήταν πάνω στην σκάλα και κρατούσε το λάστιχο που χρησιμοποιείται για την μεταφορά της τσικουδιάς από την μια δεξαμενή στην άλλη. Από τις αναθυμιάσεις άρχισε να ζαλίζεται με αποτέλεσμα -αντί να πέσει κάτω στο έδαφος- το κορμί του να γείρει μπροστά και να πέσει μέσα στη δεξαμενή που είχε μεγάλο άνοιγμα. Έτρεξε ο θείος να τον σώσει αλλά δυστυχώς πέθανε κι εκείνος».

Ο πρώτος που είδε τι είχε συμβεί είναι ο αδελφός του 16χρονου που έκανε κάποιες δουλειές σε άλλο σημείο της αποθήκης που βρίσκεται κάτω από τα σπίτια της οικογένειας στην Αγία Βαρβάρα.

«Δυστυχώς όλη η οικογένεια ζει ένα μεγάλο δράμα. Όλοι οι δικοί τους άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί. Οι συμμαθητές του Χρήστου από την πρώτη στιγμή είναι εδώ. Είναι μια μεγάλη και λατρεμένη οικογένεια, έχουμε συγκλονιστεί όλοι μας» αναφέρει ο κ. Δρεττάκης.

protothema.gr

Πηγή: newsone.gr