Ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία στην Αγγλία με Covid-19 είναι μικρότερος και από τον μισό την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ο τετραπλάσιος, σε μια ακόμη ενθαρρυντική ένδειξη σχετικά με τις συνέπειες της παραλλαγής Όμικρον.

Παράλληλα, ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει τάσεις αποκλιμάκωσης.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα, που έχει πληγεί ιδιαιτέρως από το νέο στέλεχος, είχε τη Δευτέρα 8.474 νοσηλείες με κοροναϊό, έναντι 19.277 στις 27 Δεκεμβρίου του 2020.

Παρότι η αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών είναι σημαντική από μέρα σε μέρα, προσθέτοντας σχεδόν 1.000 νέους ασθενείς καθημερινά, στη μεγάλη τους πλειονότητα δεν πρόκειται για σοβαρά περιστατικά, όπως εκείνα που προκαλούσαν τα στελέχη Άλφα και Δέλτα, ενώ ακόμη και τα κρούσματα πλέον εμφανίζουν μια ανάσχεση.

Μια προσεκτική μελέτη των στοιχείων στη χώρα που έπληξε πρώτη στην Ευρώπη η παραλλαγή Όμικρον δείχνει ότι ίσως είχε δίκιο ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον που δεν επέβαλε νέους περιορισμούς για την Πρωτοχρονιά, καθώς ήδη το κύμα της Όμικρον δείχνει τα πρώτα σημάδια ότι καταλαγιάζει.

Φθίνουν τα νούμερα

Έτσι, ενώ ανήμερα τα Χριστούγεννα καταγράφηκε αριθμός-ρεκόρ νέων κρουσμάτων με 113.628 διαγνώσεις στην Αγγλία, τα νούμερα έκτοτε άρχισαν απροσδόκητα να φθίνουν, με 103.559 την Κυριακή και 98.515 τη Δευτέρα.

Η ημερήσια αύξηση των νοσηλειών έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021, αλλά αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας τονίζουν ότι αντί να ανεβαίνει ο αριθμό των ασθενών που χρειάζονται διασωλήνωση, αυτό ελαττώνεται. Έτσι, τη Δευτέρα στις ΜΕΘ της Αγγλίας υπήρχαν μόνο 842 διασωληνωμένοι ασθενείς, που είναι ο χαμηλότερος αριθμός των τελευταίων δύο μηνών.

Όσο για τον σημαντικότερο αριθμό, αυτόν των νεκρών, τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 143 έναντι 246 την ίδια ημέρα πέρυσι, αλλά η καταγραφή της Δευτέρας προφανώς περιλαμβάνει και τα θύματα του Σαββατοκύριακου, καθώς στις 25 Δεκεμβρίου δεν αναφέρθηκε ούτε ένας νεκρός και στις 26 μόνο τρεις.

Πηγή: newsone.gr