Ραγδαίες εξελίξεις την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία.

ΝΑΤΟ και ΕΕ στέλνουν όπλα και πολεμικά αεροπλάνα στην Ουκρανία, κάτι που γίνεται γνωστό την ώρα που η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ από τη μεριά του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι μίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον επαίνεσε για το θάρρος του λαού και των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την Ουκρανία με αμυντικούς πυραύλους, όπλα ενάντια στα τεθωρακισμένα, ενώ θα στείλει και ανθρωπιστική βοήθεια.

Δείτε την ανάρτηση Στόλτενμπεργκ

Την ίδια ώρα ο Ζοζέπ Μπορέλ ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτό το αίτημα της Ουκρανίας να ενισχυθεί με πολεμικά αεροπλάνα. «Θα τους ενισχύσουμε με περισσότερα πολεμικά αεροπλάνα. Δεν συζητάμε μόνο για πυρομαχικά. Τους παρέχουμε σημαντικότερα όπλα για τον πόλεμο», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρι Κουλέμπα είχε κάνει το αίτημα εκ μέρους της Ουκρανίας.

Νέο μήνυμα από Ζελένσκι

«Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του την πέμπτη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία και λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα στη Λευκορωσία.

Στο μήνυμά του ο Ζελένσκι τονίζει ότι «ο καθένας μας είναι ένας πολεμιστής» για την Ουκρανία επιχειρώντας να εμψυχώσει παράλληλα τους συμπατριώτες του με τη φράση «ο καθένας μας θα κερδίσει».

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε, επίσης, ότι συνολικά 16 είναι τα παιδιά που έχουν σκοτωθεί τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες, ενώ άλλα 45 είναι τα παιδιά που έχουν τραυματιστεί.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε, ακόμα, ότι είναι 4.500 οι Ρώσοι στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί από την Πέμπτη, πρώτη ημέρα της εισβολής, ενώ απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιώτες τους είπε «σώστε τις ζωές σας και φύγετε».

in.gr

Πηγή: newsone.gr