Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ουγγαρία: Δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια ανακοίνωσε η αστυνομία για την επίθεση με...

Ουγγαρία: Δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια ανακοίνωσε η αστυνομία για την επίθεση με μαχαίρι

50
0

Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Βουδαπέστης, αναφερόμενη στην επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών, ο ένας εκ των οποίων υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί.

Ούποπτος είχε προσπαθήσει να μπει σε διαμέρισμα σε συγκρότημα κατοικιών στην Βουδαπέστη όταν εκλήθη η αστυνομία, ανέφερε η ίδια σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα σήμερα.

Κατά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι τρεις αστυνομικοί για να τον συλλάβουν, ο άνδρας τους μαχαίρωσε και προσπάθησε να διαφύγει στον δρόμο, όπου ένας τέταρτος αστυνομικός τον πυροβόλησε στα πόδια, επισημαίνει.

“Δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια”, δήλωσε ο επικεφαλής της εισαγγελίας Παλ Φούρχτ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αρχών κατά του υπόπτου για φόνο μέλους των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει την οικογένεια του 29χρονου αστυνομικού που έχασε τη ζωή του.

real.gr

Πηγή: newsone.gr