Οι αρχηγοί των κυβερνήσεων της Τσεχίας και της Ουγγαρίας ενημερώθηκαν την Πέμπτη στο Ισραήλ σχετικά με την εκεί εφαρμοζόμενη εμβολιαστική καμπάνια.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις και ο Ούγγρος ομόλογός του Βίκτορ Όρμπαν έγιναν δεκτοί από τον επικεφαλής της ισραηλινής κυβερνήσεως, Μπένγιαμιν Νετανιάχου. Η ουγγρική κυβέρνηση ελπίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μία στενότερη συνεργασία στον αγώνα κατά του κορωνοϊού.

Ο Αντρέι Μπάμπις από την πλευρά του, έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της Τσεχίας για μία εμβολιαστική συμμαχία, η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ισραήλ, τη Δανία και την Αυστρία. Στόχος της συμμαχίας είναι η συνεργασία στην παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Γίνεται πλέον σαφές, ότι την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση συμμορφώνεται ως πιστός σκύλος στις οδηγίες και τα μέχρι σήμερα αποτυχημένα πλάνα και κελεύσματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την κηδεμονία της Γερμανίας, κάποιες χώρες, προτάσσοντας το εθνικό τους συμφέρον και την εθνική τους Υγεία, στρέφονται και προς άλλες κατευθύνσεις.

Κι αν ακόμη είναι «αδύναμες» σαν την Ελλάδα, όπως δήλωσε ο κύριος Μητσοτάκης, αναζητούν και δημιουργούν συμμαχίες, αδιαφορώντας, αν στις Βρυξέλλες ή στο Βερολίνο θα δυσαρεστηθούν οι «εταίροι».

Συμμαχίες για να αντιμετωπίσουν την ασθένεια και όχι για να περάσουν κι άλλους «χαλκάδες» στους ήδη εξανδραποδισμένους και εξαθλιωμένους πολίτες.

Θυμίζουμε, ότι ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιδιώκει τέτοιες συμμαχίες μόνο προς την κατεύθυνση της θεσμοθέτησης του «πιστοποιητικού εμβολιασμού», κάτι που αντιμετωπίζει τεράστιες αντιστάσεις από τα εθνικά δικαιϊκά συστήματα, αλλά και από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Μάλιστα, πρόσφατα επισκέφτηκε το Ισραήλ, με σκοπό τη σύναψη συμμαχίας μαζί με την Κύπρο, για την καθιέρωση του «πιστοποιητικού εμβολιασμού» για τον τουρισμό μεταξύ των χωρών μας.

pronews.gr

Πηγή: newsone.gr