Με εισαγγελική παραγγελία 81 παιδιά φιλοξενούνται στα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, ύστερα από κακοποίησή τους.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν το πρωί της Δευτέρας, από το OPEN συνολικά φιλοξενούνται 81 παιδιά στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα 33 παιδιά στο «Αγλαΐα Κυριακού», 28 στο «Αγία Σοφία» και 20 στο «Παίδων Πεντέλης».

Τι δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννακός για τα παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία

Για το σχετικό ζήτημα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝΜιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος δήλωσε: «μετά την αποκάλυψη του βιασμού της 12χρονης φαίνεται ότι υπάρχουν καλύτερα αντανακλαστικά και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στην κοινωνία. Έτσι πολλά κακοποιημένα παιδιά βρίσκονται με ένα χαρτί εισαγγελέα στα χέρια τους για απομάκρυνση από το συγγενικό περιβάλλον. Επειδή δεν υπάρχουν προνοιακές μονάδες, καταλήγουν να φιλοξενούνται επί μήνες στα παιδιατρικά νοσοκομεία, αναστατώνοντας τη λειτουργία τους.

Αυτή την περίοδο ίσως έχουμε τα περισσότερα παιδιά στα νοσοκομεία. Πολλά παιδιά λειτουργούν σε ομάδες και προκαλούν ζημιές και μικροκλοπές, ενώ μεταφέρουν και λοιμώξεις. Το ‘‘Αγλαΐα Κυριακού’’ μάλιστα αναγκάζεται να βάζει ράντζα για να φροντίζει παιδιά με σοβαρές ασθένειες γιατί δεν έχει κλίνες για να φιλοξενήσει τα παιδιά. Αν λειτουργούσαν σωστά οι δημόσιες προνοιακές μονάδες δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα».

Ένοχος ο Μάνος Παπαγιάννης στη διαμάχη με τη Σοφία Παυλίδου: Αυτή είναι η ποινή που του επιβλήθηκε

Από την πλευρά του ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, αντιπρόεδρος των εργαζομένων στο «Αγία Σοφία» τόνισε ότι «δυστυχώς είναι ένα χρόνιο πρόβλημα αυτό με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά. Η Εισαγγελία δίνει εντολή να πάνε στο «Παίδων» και όταν είναι υγιή δεν φεύγουν, αλλά μένουν για μήνες ακόμη και για χρόνια. Παλαιότερα υπήρχαν παιδιά που έμεναν χρόνια στο νοσοκομείο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Καμία κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με αυτά τα παιδιά. Από το 2010 καταγγέλλω αυτή την απάνθρωπη κατάσταση με τα παιδιά. Το κράτος οφείλει προνοιακά να φροντίσει αυτά τα παιδιά».

 Enimerotiko.gr 

Πηγή: newsone.gr