Η Κεντρική Κλινική Αθηνών ζητά εμβόλια για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της από το υπουργείο Υγείας το οποίο την αγνοεί, δίχως να έχει απαντήσει στα αιτήματά της, μεταδίδει αποκλειστικά η «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Παράλληλα, η συγκεκριμένη ιδιωτική δομή υγείας έχει στείλει έξι επιστολές στο υπουργείο Υγείας ζητώντας να… προσφέρει στο ΕΣΥ έναν όροφό της για να χρησιμοποιηθεί ως κλινική covid και 3 κρεβάτια ΜΕΘ.

Και πάλι όμως το αρμόδιο υπουργείο, την ώρα που σύστημα Υγείας «ασφυκτιά» από την πανδημία, δεν βρήκε χρόνο να απαντήσει.

«Είμαστε το πρώτο ανάχωμα της πανδημίας, κάνουμε το 2% των τεστ που γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Από τα 11.000 που έγιναν χθες, εμείς κάναμε τα 300. Εμείς ζητάμε μια βοήθεια από το υπουργείο. Να εμβολιαστούν οι γιατροί, οι νοσηλευτές μας και οι ευπαθείς ομάδες που νοσηλεύουμε» δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του MEGA και τον Δημήτρη Λάππα ο χειρούργος ορθοπεδικός και Διευθύνων Σύμβουλος στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, Νίκος Παπαγιαννόπουλος.

«Δεν ειδοποιηθήκαμε καθόλου. Από τις 22/11 στείλαμε 6 επιστολές. Από τον Γενάρη θα έπρεπε να έχουμε εμβολιαστεί. Δεν μας έχει απαντήσει το υπουργείο. Είμαστε η κλινική που δεχόμαστε τα περισσότερα κρούσματα και τα περισσότερα τεστ» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η Κεντρική Κλινική Αθηνών φιλοξενεί 270 ασθενείς στο ογκολογικό της τμήμα σύμφωνα με τον γιατρό.

«Κάθε δεύτερη μέρα κάνουν rapid ή pcr τεστ. Και πληρώνουν οι άνθρωποι. Με χαμηλό κόστος, αλλά πληρώνουν. Εμείς ζητάμε να εμβολιαστούν. Ο μέσος όρος της ηλικίας των καρκινοπαθών αυτών είναι τα 50 έτη. Κινδυνεύουν οι άνθρωποι. Θέλουμε να προστατεύσουμε το προσωπικό μας, να βοηθήσουμε την κοινωνία και να προστατέψουμε τους καρκινοπαθείς» υπογράμμισε.

Πηγή: newsone.gr