Σε ένα νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας, αυτή την φορά λίγες ώρες πριν από την έναρξη των διερευνητικών επαφών, επιδόθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σε εκδήλωση έφτασε στο σημείο να μιλά για «κόμπλεξ» της Ελλάδας κατά της χώρας του απειλώντας, παράλληλα, για επιστροφή «στο πεδίο» υποδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ενόχληση που επικρατεί στην Άγκυρα για την ελληνογαλλική συμφωνία.

«Είμαστε μια ισχυρή χώρα. Δεν έχουμε χρόνο να τσακωνόμαστε μαζί τους κάθε μέρα. Όταν χρειαστεί, κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και τα βήματά μας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό. Δεν το κάνει μόνο η Ελλάδα, κάνουμε κι εμείς ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας μας, δεν λέμε αερολογίες, αλλά κάνουμε πράξεις», είπε κάνοντας έμμεση αναφορά στην ελληνογαλλική συμφωνία.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι εφόσον «δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο». Μάλιστα, χαρακτήρισε τους Έλληνες «κομπλεξικούς» με αφορμή τις διμερείς συναντήσεις της Αθήνας. Τα όσα είπε ο Τούρκος υπουργός μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας

Η δήλωση του Τσαβούσγλου

«Δεν είμαστε μια χώρα που απαντά στην Ελλάδα κάθε μέρα, δεν είμαστε μια κομπλεξική χώρα. Είμαστε μια μεγάλη χώρα, είμαστε η χώρα, το κράτος ενός μεγάλους έθνους. Δεν περνάει μέρα χωρίς να επιτίθενται στη Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών τους και οι υπόλοιποι. Δείτε τις διμερείς συναντήσεις, πήγαμε εκεί και μιλήσαμε για την Τουρκία, ‘η Τουρκία είναι έτσι, η Τουρκία είναι αλλιώς’.

Άρα όταν δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο και κάναμε τέτοια βήματα, με τα οποία δεν μπορούν να ξεπεράσουν το κόμπλεξ. Είμαστε μια ισχυρή χώρα. Δεν έχουμε χρόνο να τσακωνόμαστε μαζί τους κάθε μέρα. Όταν χρειαστεί, κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και τα βήματά μας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό. Δεν το κάνει μόνο η Ελλάδα, κάνουμε κι εμείς ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας μας, δεν λέμε αερολογίες, αλλά κάνουμε πράξεις».

Πηγή: newsone.gr