Ένα ελάφι έχασε τη ζωή του και άλλο ένα κινδύνευσε να πεθάνει από τις τροφές που τους έδωσαν επισκέπτες της Πάρνηθας. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής, τα ζώα έλαβαν ως τροφή “τυρόπιτες, σάντουιτς με ζαμπόν και γαριδάκια”. Παράλληλα απευθύνουν έκκληση προς όλους τους επισκέπτες της Πάρνηθας να μην ταΐζουν τα άγρια ζώα.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

“Μια από τις προηγούμενες Κυριακές, στη Πάρνηθα, στη τοποθεσία Πάρκο των Ψυχών, το περίπολο του Ε.ΔΑΣ.Α. μετά από υπόδειξη επισκεπτών και περιπατητών του βουνού, είδε ένα μεγαλόσωμο θηλυκό ελάφι να βρίσκεται ξαπλωμένο ακίνητο στο ρέμα βόρεια του Πάρκου.

Ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς, Δασαρχείο και Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας οι οποίοι έφτασαν άμεσα.

Σύμφωνα με κτηνίατρο που το εξέτασε, το ζώο έπαθε στομαχικό ίλιγγο, πρήξιμο εντέρου, πρήξιμο κοιλιάς , προφανώς από υπερβολική κατάποση ψωμιού που τις έδωσαν οι παρευρισκόμενοι και σε συνδυασμό με τυριά και φρούτα. Το ζώο γλύτωσε το θάνατο για λίγο, ενώ μια εβδομάδα πριν έχασαν ένα ζώο από παρόμοια κατάσταση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα ζώα έλαβαν ως τροφή τυρόπιτες, σάντουιτς με ζαμπόν (!), γαριδάκια (!!) κλπ.

Θερμή παράκληση προς όλους τους επισκέπτες : Μην ταΐζετε τα άγρια ζώα ! Υπάρχει πληθώρα τροφής στο δάσος για όλους. Σεβαστείτε τα ζώα και τις οδηγίες των αρχών”.

enikos.gr


Post Views:
1


Post Views:
1

Πηγή: newsone.gr