Το Πάσχα είναι διαφορετικό φέτος λόγω των περιοριστικών μέτρων ενώ οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις απαγορεύονται – αναμένεται να απελευθερωθούν μετά τις 15 Μαΐου. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που επιδιώκουν να κάνουν «Πάσχα στο χωριό» και επιλέγουν να ταξιδέψουν. Μπορεί οι μετακινήσεις ορισμένων να είναι δικαιολογημένες, έχοντας μαζί τους όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, όμως υπάρχουν κι εκείνοι που χρησιμοποιούν ευφάνταστες δικαιολογίες για να μπορέσουν να βγουν εκτός των αστικών τειχών. Επικαλούνται από ιατρικούς λόγους και την ανάγκη παροχής βοήθειας σε ηλικιωμένους που διαμένουν σε άλλον νομό έως και το ότι χάλασαν τα υδραυλικά των εξοχικών τους ή ότι έπεσαν θύματα διάρρηξης κ.α.

Η κίνηση είναι αισθητά αυξημένη σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη και αναμένεται να κορυφωθεί τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο. Έως χθες το μεσημέρι υπολογίζεται ότι είχαν περάσει από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών περίπου 35.000 οχήματα, σχεδόν διπλάσια από την περσινή χρονιά.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι άνδρες της Τροχαίας είναι επί ποδός και τα «μπλόκα» αναμένεται να αυξηθούν από σήμερα έως και μεθαύριο, με τους ελέγχους να είναι διαρκείς και εξονυχιστικοί προκειμένου να αποτραπούν… άσκοπες μετακινήσεις προς την επαρχία, κάτι το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας σε αρκετές περιοχές, με τον κορονοϊό να διασπείρεται ακόμη και εκεί που δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την πανδημία.

enikos.gr

Πηγή: newsone.gr