Μια σοκαριστική καταγγελία για έναν ιερέα στην Πάτρα που φέρεται να «παίζει» με την υγεία ψυχιατρικά ασθενών, επικαλούμενος… δαιμόνια, δημοσιεύει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, που μίλησε με μια 32χρονη γυναίκα η οποία πάσχει από κατάθλιψη, ο εν λόγω ιερωμένος είναι από τους πιο γνωστούς στην ευρύτερη περιοχή και δεν διστάζει να δώσει μέχρι και «ψυχιατρικές συμβουλές» αλλά και «αγωγή» σε ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 32χρονης, ο πατέρας της, μην αντέχοντας να βλέπει την κόρη του σε τέτοια κατάσταση κι ενώ ήδη λάμβανε αγωγή από ψυχίατρο, την πήγε στον ιερέα. Αυτός τη «διάβασε» και στη συνέχεια της είπε να κάνει κάποια… ειδική δίαιτα (κάτι σαν νηστεία) και ότι αυτό θα τη βοηθούσε.

Ο ρασοφόρος χαρακτήρισε αυτό που είχε η νεαρή γυναίκα ως «δαιμόνιο» και μάλιστα –όπως η ίδια κατήγγειλε στην «Π»– τής έκανε κάτι σαν… εξορκισμό!

Σε ερώτηση της «Π» αν της ζήτησε χρήματα, ήταν κατηγορηματική πως «όχι», αν και ο πατέρας της αυτόβουλα άφησε «κάτι» για την Εκκλησία. Όμως ο ιερέας δεν ζητούσε χρήματα.

Η 32χρονη για κάποιο χρονικό διάστημα σταμάτησε τη θεραπευτική αγωγή του γιατρού της και φυσικά το «δαιμόνιο του παππά» δεν έφυγε! «Κινδύνευσα να πεθάνω. Θα μπορούσα να είχα οδηγηθεί και στην αυτοκτονία» είπε στην «Π». Ευτυχώς, όμως, το πρόλαβε όταν άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι άσχημο συμβαίνει στον οργανισμό της και ενημέρωσε τον πατέρα της, ενώ άμεσα επισκέφθηκαν εκ νέου τον ψυχίατρό της, ο οποίος έπαθε «σοκ» στο άκουσμα όσων είχε πει και κάνει ο ιερέας. Η γυναίκα άρχισε πάλι την αγωγή της και πλέον βρίσκεται σε κατάσταση «ισορροπίας».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Αννα Μαστοράκου, δεν έχει γίνει, ακόμα, κάποια επίσημη καταγγελία

 pronews.gr

Η «Π» απευθύνθηκε και σε γνωστό πατρινό ψυχίατρο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι όντως κάποιοι ιερείς δεν αποδέχονται την ψυχιατρική νόσο και την αποδίδουν σε… «δαιμόνια», οδηγώντας τον ασθενή στο σταμάτημα της φαρμακευτικής αγωγής του και προσπαθώντας να «επιλύσουν» το πρόβλημα με… «εξορκισμό»!

Πηγή: newsone.gr