Μάσκες, αστυνομία και κανένας πιστός. Ο φετινός εορτασμός του Πολιούχου της Πάτρας στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα ήταν τελείως διαφορετικός.

Τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας κράτησαν τους πιστούς μακρια από την εκκλησία, στην οποία ανήμερα της γιορτής ήταν παρόντες μόνο ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και οι συνεργάτες του.

Το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε δοξολογία παρουσία μόνο των ιερέων ενώ ο Μητροπολίτης έκανε λιτανεία της Τιμία Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα στον περίβολο του ναού.

Έντονη ήταν η αστυνομικη παρουσία για να αποτραπεί η παρουσία πιστών στην εκκλησία.

Οι εικόνες που έζησαν το τελευταίο διήμερο οι Πατρινοί όταν και «σφραγίστηκε» ο Αγιος Ανδρέας ήταν πρωτοφανείς.

Πάνω από 40 ένστολοι βρίσκονται νυχθημερόν περιμετρικά του πάρκου του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της Πάτρας, κι έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στον ναό για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Τα έκτακτα μέτρα περιμετρικά της εκκλησίας θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη.

patra_agios3
patra_agios4

Την Κυριακή στον Μέγα Εσπερινό, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, γονυπετής προσευχήθηκε στον πολιούχο της Αχαΐας για να λήξει η πανδημία όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα για τους Αχαιούς και όλο τον κόσμο που ταλαιπωρείται και προσευχήθηκε μπροστά στην Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα να δώσει δύναμη και υγεία στους μαχητές της πρώτης γραμμής, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα κατά της πανδημίας.

Πηγή: TheBest – Tempo24

Πηγή: newsone.gr