Θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η λειτουργία των κλινικών λένε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στην Πάτρα

Σε ανακοίνωση του το Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα καταγγέλλει ότι κινδυνεύει η λειτουργία κλινικών. Ειδικότερα αναφέρει:

«Βάσει των νέων δεδομένων που διαθέτουμε πάνω από 60 Συνάδελφοί μας νοσούν αυτήν την περίοδο, αριθμός αρκετά μεγάλος και σταθερός σε αυτά τα επίπεδα, αυτήν την περίοδο.

Η μεγαλύτερη βέβαια επιβάρυνση καταγράφεται στην παθολογική κλινική όπου, μέχρι αυτήν την στιγμή, έχουμε ήδη εννιά κρούσματα κοροναϊού σε συναδέλφους μας και δύο σε ιατρούς.

Τι αναφέρουν οι εργαζόμενοι

Δεν ξέρουμε αν βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα διασπορά, εκείνο που μπορούμε ευθαρσώς να πούμε είναι ότι τα περιστατικά αυτά είναι πάρα πολλά σε μία μόνον κλινική και οι αρμόδιοι θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να το εξετάσουν, να δουν τις αιτίες και να επαναπροσδιορισούν στην λειτουργία μας.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι κινδυνεύει η λειτουργεία του νοσοκομείου, καθώς αναγκάζεται το προσωπικό να μετακινείται από τη μία κλινική στην άλλη ενώ και το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ δεν εξασφαλίζει ότι όσοι επιστρέφουν στη δουλειά μετά από λίγες μέρες καραντίνα δεν διασπείρουν τον ιό.

in.gr

Πηγή: newsone.gr