Πάνω από δύο εβδομάδες περίμενε ο βουλευτης του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης να ρυθμιστούν τα θέματα γραφειοκρατίας και να ενταχθεί εθελοντικά στο ΕΣΥ.

Σήμερα Τρίτη, ο κ. Λαμπρούλης υπέγραψε τη σύμβαση που του επιτρέπει να ενταχθεί στο ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ως πνευμονολόγος. Υπενθυμίζεται ότι η το υπουργείο Υγείας καθυστέρησε τη νομοθετική απόφαση που θα επέτρεπε στους βουλευτές να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, γεγονός το οποίο είχε καταγγείλει ο κ. Λαμπρούλης.

Η δήλωσή του μετά την υπογραφή:

«Αφουγκράζομαι την καθημερινή αγωνία των συναδέλφων γιατρών, που στα όρια των αντοχών τους προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην ανάγκη περίθαλψης των ασθενών, την αγωνία των οικογενειών για τους ανθρώπους τους, που νοσούν και αντιμετωπίζουν τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε απλές κλίνες νοσηλείας και σε κλίνες ΜΕΘ.

Αφουγκράζομαι και όλους τους άλλους ασθενείς, που δεν σχετίζονται με την επιδημία αλλά ουσιαστικά είναι για δεύτερη φορά αποκλεισμένοι από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, λόγω των περιοριστικών μέτρων στις δημόσιες μονάδες Υγείας.

Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές, που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες Υγείας της Λάρισας», δήλωσε ο βουλευτής.

Πηγή: newsone.gr