Ένας άνθρωπος που έβαζε πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη ζωή, έχασε τη δική του, χτυπημένος από τον κοροναϊό. Ο Μιχάλης Κυδώνης, ιδρυτικό μέλος της ελληνικής ομάδας διάσωσης, έφυγε σε ηλικία 62 ετών παρά το γεγονός, ότι είχε κάνει τις δυο δόσεις του εμβολίου όχι όμως και την τρίτη.

Έσωσε δεκάδες συμπολίτες μας στις δύσκολες κι επικίνδυνες επιχειρήσεις που συμμετείχε. Εθελοντής για δεκαετίες στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Μιχάλης Κυδώνης δεν πρόλαβε να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου. Στα 62 του χρόνια νικήθηκε από τον ύπουλο ιό.

Οι φίλοι του, οι άνθρωποι που ήταν μαζί του σε αμέτρητες αποστολές, κάνουν λόγο για έναν δοτικό άνθρωπο που έβαζε πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή.

«Είχε πέσει ένας προσκυνητής στο Άγιο όρος από έναν συγκεκριμένο ψηλό βράχο έπεσε πάνω σε ένα πατάρι με πουρνάρια εκεί κατάφερε και επιβίωσε δύο ημέρες φώναζε βοήθεια δεν τον άκουγε κανένας δημιούργησε κατολισθήσεις τον ακούσανε οι καλόγεροι ειδοποίησαν εμάς και στη συνέχεια πήγαμε με ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας ήμουν εγώ ο Μιχάλης κι άλλα δύο άτομα», ανέφερε ο Ζαφείρης Τρόμπακας, μέλος της ελληνικής ομάδας διάσωσης.

«Ήταν αναβλητικός – Δεν έκανε το εμβόλιο»

Ένας κρεοπώλης από την Πάτρα πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτη από επιπλοκές του κοροναϊού. Ανεμβολίαστος καθώς φοβόταν για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου.

Η δημοσιογράφος, του MEGA Ελένη Ασημακοπούλου, μιλώντας για τον χαμό του φίλου της, λύγισε και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Έχασα την ανεμβολίαστη ξαδέλφη μου»

Διασώστης του ΕΚΑΒ από τη Λαμία στέλνει δραματικό μήνυμα προς όλους να εμβολιαστούν . Ένας δικός του άνθρωπος χάθηκε αφήνοντας πίσω 3 παιδιά.

«Ήταν αρνήτρια, δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο, είχε υποκείμενα νοσήματα. Υπήρχε ένας πνευματικός ο οποίος τους καθοδηγούσε να μην κάνουν το εμβόλιο», δήλωσε ξάδερφος της 52χρονης.

Στις Σέρρες, ένας άλλος ανεμβολίαστος δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο. Η σύζυγος του μίλησε στο MEGA και το LIVE NEWS.

«Μου είπαν οι γιατροί να τον μαλώσω λίγο, μήπως το πάρει πιο σοβαρά το θέμα. Τον ενοχλεί παράδειγμα το οξυγόνο, βγάζει το οξυγόνο. Δεν μπορεί το οξυγόνο, πρέπει όλη τη στιγμή να το φοράει. Λέω θα κάνεις υπομονή για καλύτερα. Για να κάνουμε γιορτές… Τι να πω;», ανέφερε η σύζυγος του 65χρονου.

Οι ειδικοί τονίζουν πως το εμβόλιο είναι η μόνη μας άμυνα απέναντι στον κοροναϊό.

Πηγή: newsone.gr