Η Μαρία Παπαλάμπρου έγινε γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό την δεκαετία του ’90, οπότε πρωταγωνίστησε στις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες, όπως “Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή“.

Το κοινό την αγάπησε για το ταλέντο, την αμεσότητα και το νάζι της, αφήνοντας το στίγμα της στη σειρά του ΑΝΤ1 “Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή“, αλλά χάθηκε απότομα από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς δημιούργησε την οικογένειά της.

Ειδικότερα, έφυγε για μερικά χρόνια στο εξωτερικό και επέστρεψε δυναμικά, για να κάνει ακόμα πιο σπουδαία πράγματα, για τα οποία μίλησε σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Λοιπόν».

Ενώ όλα πήγαιναν καταπληκτικά στην καριέρα σας, αποφασίσατε να φύγετε με τον σύζυγό σας, Τάσο Αλεξόπουλο, ο οποίος ήταν ένας πολύ επιτυχημένος καλλιτεχνικός διευθυντής στο Βερολίνο, για δικούς του επαγγελματικούς λόγους. Ήταν μια απόφαση που την πήρατε εύκολα; To μετανιώσατε ποτέ;

Ο έρωτας και η αγάπη με πήραν από το χέρι και ο Τάσσος ήταν σύντροφος και οδηγός, όλα ήταν φωτεινά και δεν μετάνιωσα ποτέ. Έζησα πολύ όμορφα με την οικογένειά μου και συνέχισα να δουλεύω σε πράγματα που με εκφράζουν.

Τι αγαπήσατε και τι δεν αντέχατε από τη ζωή στο Βερολίνο;

Στο Βερολίνο δημιουργήσαμε μια νέα βάση και ζήσαμε υπέροχα. Αγάπησα την ατμόσφαιρα, την καλλιτεχνική ζωή, το πρόσωπο της πόλης, τους ανθρώπους της, δεν υπάρχει τίποτα το αρνητικό να θυμηθώ. Άλλωστε, ακόμα ζω και εκεί.

Επιστρέψατε στην Ελλάδα, αφού χάσατε τον σύζυγό σας. Ήταν μονόδρομος για εσάς η επιστροφή;

Οι ρίζες μου είναι στην Αθήνα, αλλά και στο Βερολίνο. Η επιστροφή στην όμορφη Ελλάδα ήταν απόφαση με πολλά πλεονεκτήματα για μένα και την κόρη μου. Αν και ήταν μια νέα αρχή, δεν το μετανιώσαμε.

Τα συναισθήματα της Μαρίας Παπαλάμπρου για την απώλεια του συζύγου της

Τι σας λείπει από εκείνον;

Μου λείπει η κοινή μας ζωή με τον σύζυγό μου. Η ομορφιά της ύπαρξής του, δεν πρόκειται να με εγκαταλείψει ποτέ.

H απώλεια ξεπερνιέται ποτέ; Βοηθάει ο χρόνος;

Όλα είναι σχετικά. Ο χρόνος βοηθάει να συνειδητοποιήσει κανείς ότι τίποτα δεν χάνεται τελικά και ότι είμαστε τυχεροί όταν ζούμε μια πολύ όμορφη ζωή, για όσο και αν αυτό κρατήσει.

Έχετε και μια υπέροχη κόρη. Πόσο εύκολο ήταν για εκείνη να αλλάξει χώρα και να ξεκινήσει μια νέα ζωή;

Η Φαίδρα είναι μια ώριμη νεαρή κοπέλα, που δεν φοβάται τις αλλαγές και τις προκλήσεις. Όποιες δυσκολίες υπήρξαν στην αρχή, τώρα είναι παρελθόν και ξεπεράστηκαν.

Η Μαρία Παπαλάμπρου επέστρεψε δυναμικά στην Ελλάδα και στα καλλιτεχνικά

H επιστροφή σας στην Ελλάδα ήταν εύκολη; Ο χώρος της τέχνης, σας άνοιξε εύκολα τις πόρτες μετά τα χρόνια της αποχής σας;

Δεν ένιωσα ποτέ αποκομμένη από τον χώρο μου. Έκανα ένα διάλειμμα και μόλις επέστρεψα, ήταν για μένα σαν να μην πέρασε μια μέρα. Μπήκα αμέσως σε θεατρικές δουλειές και συνεχίζω.

Τι ηρεμεί την ψυχή σας;

Η ομορφιά και η ισορροπία είναι το ζητούμενό μου και η ηρεμία έρχεται μόνη της. Προνοώ και προφυλάσσω τον εαυτό μου και τους ανθρώπους μου. Αλλά η ψυχή μου είναι πάντα σε εγρήγορση και αυτό μου δίνει δύναμη.

enimerotiko.gr

Πηγή: newsone.gr