Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας, στις 9:30 (ώρα Ιταλίας) σε ηλικία 86 ετών ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία τις τελευταίες ώρες, ενώ νοσηλευόταν από την Παρασκευή στο νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εφημερίδες Repubblica και Corriere, η κατάσταση του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού «ήταν πολύ σοβαρή», ενώ για τον σκοπό αυτό, στο νοσοκομείο του Μιλάνου έφτασαν το πρωί της Δευτέρας ο αδερφος του, Πάολο και τα παιδιά του, Μαρίνα, Ελεονόρα, Μπάρμπαρα και Πιερ.

Ο ηγέτης της «Φόρτσα Ιτάλια» είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Πριν από τις εισαγωγές του Απριλίου και του Μαρτίου, είχε νοσηλευτεί για μια μάλλον σοβαρή ουρολοίμωξη τον Ιανουάριο του 2022. Τον Σεπτέμβριο του 2020 αναγκάστηκε να παραμείνει υπό την επίβλεψη των γιατρών για πνευμονία που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό.

Πηγαίνοντας ακόμη πιο πίσω στο χρόνο, υπάρχουν στη συνέχεια δύο εισαγωγές για χειρουργική επέμβαση -το 2019 για την αφαίρεση μιας εντερικής απόφραξης και το 2016 για μια εγχείρηση καρδιάς- και η εισαγωγή του 2009 μετά την επίθεση που υπέστη στην Πιάτσα Ντουόμο στο Μιλάνο.

Ο Μπερλουσκόνι πέρασε επίσης κάποιο χρονικό διάστημα στο San Raffaele λόγω ενός προβλήματος στα μάτια. Νοσηλεύτηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2013, προκαλώντας μεγάλη αντιπαράθεση καθώς βρισκόταν εν μέσω της δίκης Ruby, και για δεύτερη φορά τον Νοέμβριο του 2014. Επιπλέον, τον Μάιο του 1997, του αφαιρέθηκε ένας κακοήθης όγκος από τον προστάτη του.

Πηγή: newsone.gr