Για το ελληνικό κίνημα #MeToo μίλησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου τονίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρξουν ξανά άλλα τέτοια φαινόμενα.

«Όσοι άνθρωποι μιλήσαμε και βγήκαμε μπροστά το κάναμε για έναν λόγο. Για να ρίξουμε φως στο σκοτάδι. Να σπάσουμε τον φόβο. Να μην υπάρξουν ξανά άλλα τέτοια φαινόμενα. Εμείς μιλήσαμε. Τώρα η Βουλή ας νομοθετήσει. Γιατί αν δεν νομοθετήσει, δεν βάλει πιο αυστηρές ποινές, δεν θα αλλάξει τίποτα», είπε αρχικά η ηθοποιός στο Enjoy.

Παράλληλα σημείωσε: «Εγώ μίλησα. Οφείλω να μιλήσω. Αλλά από τη δουλειά μου και από τη θέση μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο. Εύχομαι καθένας μας να αγαπήσει πιο πολύ τον εαυτό του και ελεύθερα να σηκώσει το ανάστημα σε κάθε άνθρωπο που θα του ασκήσει βία. Πλέον όμως το μπαλάκι έχει πεταχτεί από τα θύματα στην Πολιτεία».

Θυμίζουμε ότι η Πηνελόπη Αναστασοπούλου πρωτοστάτησε στο κίνημα.

Μάλιστα, είχε εξομολογηθεί δημοσίως τις κακοποιητικές ενέργειες του Πέτρου Φιλιππίδη εναντίον της. Το ίδιο είχαν κάνει και η Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Λένα Δροσάκη. Οι τρεις γυναίκες καταλόγισαν στον ηθοποιό «σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής κι αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπειά τους».

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες τους δεν πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αφού τα εγκλήματα είχαν παραγραφεί. Ωστόσο, έδωσαν ώθηση και δύναμη σε άλλες γυναίκες να καταγγείλουν αδικήματα, κατά του ηθοποιού, τα οποία δεν είχαν παραγραφεί. Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου συγκεκριμένα είχε καταγγέλλει άσεμνες πράξεις που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια και όλα όσα είχε περιγράψει η ηθοποιός έχουν γίνει σε ιδιωτικό χώρο μέσα στο θέατρο. Είχε αναφερθεί σε ένα περιστατικό που έγινε το 2005, όταν ήταν 28 ετών και πήγε σε συνάντηση για συνεργασία με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

«Όταν έφθασε ο καταγγελλόμενος και θιασάρχης στο κτίριο ήμασταν μόνοι. Μπήκαμε στο καμαρίνι, κλείδωσε την πόρτα και ένιωσα άβολα. Με ρώτησε πράγματα για εμένα…», είχε σημειώσει και είχε μιλήσει για περιστατικά που προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπειά της. Μετά από κάποια χρόνια τελικά συνεργάστηκαν στο θέατρο και όπως είχε πει: «Όταν καταλάβαινε ότι αισθανόμουν άβολα, αυτό τον εξίταρε περισσότερο. Τρομοκρατήθηκα, έκανα ότι δεν καταλάβαινα».

in.gr

Πηγή: newsone.gr