Οι περίπου 2.500 είναι νοσηλευτές, 500 γιατροί και οι αλλοι λοιπό προσωπικό των δομών υγείας» είπε o υπουργός Υγείας – Η παράταση της αναστολής των καθηκόντων τους «θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί»

Περισσότεροι από 6.000 υγειονομικοί εργαζόμενοι παραμένουν εκτός της εργασίας τους στο ΕΣΥ, στην πλειονότητά τους νοσηλευτές, ανέφερε ερωτηθείς από το protothema.gr, ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, στην συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων για την πανδημία που ανακοινώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό.

«Δυόμιση μήνες μετά την εφαρμογή του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας εργαζομένων οι οποίοι δεν εμβολιάζονται. Οι περίπου 2.500 είναι νοσηλευτές, 500 γιατροί και οι αλλοι λοιπό προσωπικό των δομών υγείας» είπε ο κ. Πλεύρης.

Η κάλυψη των κενών θέσεων των ατόμων που επέλεξαν να απομακρυνθούν από την εργασία τους, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας γίνεται μέσω των καταλόγων του επικουρικού προσωπικού ή μέσω της μετακίνησης εργαζομένων από άλλες δομές υγείας.

Στις περιπτώσεις των ανεμβολίαστων ιατρών, κυρίως αναισθησιολόγων, που τέθηκαν σε αναστολή γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν με ιδιώτες. Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε τα κίνητρα που έχει δώσει το υπουργείο με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την ενίσχυση του ΕΣΥ με ιδιώτες με σημαντικά οικονομικά κίνητρα.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η ανταπόκριση των γιατρών όπως και των νοσηλευτών στην κάλυψη των κενών των ανεμβολίαστων, είναι μικρή. Γεγονός που αποτυπώθηκε άλλωστε με τις επιτάξεις υπηρεσιών περίπου 80 ιδιωτών γιατρών από σήμερα.

Η παράταση της αναστολής των καθηκόντων εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί, ξεκαθάρισε ο κ. Πλεύρης, τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής τους χωρίς τη θωράκιση τους μέσω του εμβολίου

Πηγή: newsone.gr