Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ποιους βάζει στο στόχαστρο για έλεγχο η Επιθεώρηση Εργασίας

Ποιους βάζει στο στόχαστρο για έλεγχο η Επιθεώρηση Εργασίας

28
0

Τη διενέργεια τουλάχιστον 66.000 ελέγχων, σε επιχειρήσεις και δραστηριότητες ολόκληρης της χώρας, θέτει ως ελάχιστο στόχο για το 2023, η Επιθεώρηση Εργασίας.

Παράλληλα, η Ανεξάρτητη Αρχή, συναντάται πλέον, με την τεχνολογία, καθώς οι επιθεωρητές αποκτούν πρόσβαση σε 500 τάμπλετ διασυνδεδεμένα μεταξύ τους αλλά και με το αναβαθμισμένο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ».

Ο σχεδιασμός των ελέγχων, στη βάση της αξιολόγησης κινδύνου (risk analysis), αποσκοπεί στην αποτελεσματική εποπτεία των επιχειρήσεων, ως προς τη συνεπή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία, την καταπολέμηση κάθε παραβατικότητας, την προστασία των εργαζομένων, τη δραστική μείωση των εργατικών ατυχημάτων και την εν γένει εύρυθμη λειτουργία της αγοράς εργασίας, αναφέρει υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Βάσει του προγραμματισμού, οι έλεγχοι, αφορούν τόσο τις εργασιακές σχέσεις και τις συνθήκες απασχόλησης (39.400), όσο και την ασφάλεια στην εργασία (26.600), με τον στόχο να μπορεί να αναθεωρηθεί, με βάση τα αποτελέσματα των επόμενων μηνών.

Σε γεωγραφικό επίπεδο, την πρώτη θέση στην διενέργεια των ελέγχων κατέχει η Αττική και ακολουθεί Μακεδονία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μόνο στην Αθήνα, εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 5.000 έλεγχοι.

 Euro2day.

Πηγή: newsone.gr