Με την προσδοκία της επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στις καρέκλες της εξουσίας έκλεισε μια ακόμα ομιλία του στην Βουλή ο Παύλος Πολάκης έχοντας προηγούμενος εξαπολύσει μια οργισμένη επίθεση στην κυβέρνηση επι παντός επιστητού.

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την απαγόρευση της δόμησης σε εκτός σχεδίου οικόπεδα, ο κ. Πολάκης ισχυρίστηκε ότι «εμείς είμαστε οι μεγαλύτεροι υπερασπιστές του περιβάλλοντος» και υποσχέθηκε πως «όταν ξανάρθουμε θα αλλάξουμε αυτό το νομοσχέδιο».

Απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος είπε «σας καταγγέλλω ότι κάνετε την μεγαλύτερη διανομή ακίνητης περιουσίας κατά των μικροιδιοκτητών και υπερ των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλομεσιτών. Κάνετε εξυπηρετήσεις προς όφελος 5.000 – 10.000 κολλητών της οικογένειας Μητσοτάκη ανα την Ελλάδα» ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι μεταξύ των προωθούμενων ρυθμίσεων υπάρχουν ευνοϊκές διατάξεις για τουριστικές επενδύσεις στην Κρήτη.

Μάλιστα, ο κ. Πολάκης έβγαλε από την τσέπη του μια σφραγίδα για να την δωρίσει στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου αναφέροντας ότι «Φέρνετε τροπολογία και γίνεστε ο εθνικός πολεοδόμος της χώρας. Σας κάνω δώρο και μια σφραγίδα για να σφραγίζετε τις άδειες που θα δίνετε. Είναι ξεφτιλίκι. Αυτό κάνετε».

Υποστήριξε ότι το υπο συζήτηση νομοσχέδιο θα έχει για την κυβέρνηση της ΝΔ συνέπειες αντίστοιχες με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ«Διασπάτε την κοινωνική συμμαχία που είχατε με μεγάλο μέρος μικρομεσαίων στρωμάτων στα οποία τάξατε ότι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη θα ευημερήσουν. Τους κλέβετε την περιουσία και την δίνετε σε φίλους. Θα πάθετε με το νομοσχέδιο ότι πάθατε και με τον ΕΝΦΙΑ γιατί είναι προκλητική η εξυπηρέτηση των συμφερόντων».

Τέλος, ο ίδιος παρουσίασε και την τροπολογία που κατάθεσε το κόμμα του για την κατάργηση των πλαφόν στην πληρωμή του υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων εξηγώντας πως λόγω της πανδημίας οι ιατροί και οι νοσηλευτές αναγκάζονται να εργάζονται αδιάλειπτα.

protothema.gr

Πηγή: newsone.gr