Εκρήξεις καταγράφονται σε κατοικημένες περιοχές στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, ενώ ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις των δύο αντιπροσωπειών στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας

Κλιμακώνονται οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία, την ώρα που στο Γκόμελ της Λευκορωσίας έχει ξεκινήσει η κρίσιμη συνάντηση Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων για εκεχειρία και επίτευξη μίας συμφωνίας.

Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη της Ουκρανίας επλήγη το πρωί της Δευτέρας από ρωσικά μαχητικά Sukhoi.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, τα ρωσικά μαχητικά πετούν πάνω από το Χάρκοβο, ενώ εκρήξεις καταγράφονται ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τους μισθοφόρους «Wagner» «έστειλε» στην Ουκρανία και τα μαχητικά Sukhoi, προκειμένου να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα της χώρας να αμυνθεί αποτελεσματικά απέναντι σε μία ούτως ή άλλως υπέρτερη δύναμη.

Την ίδια ώρα η ουκρανική αντιπροσωπεία διεξάγει συνομιλίες με τη Ρωσία για να αξιώσει «άμεση» εκεχειρία και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, σύμφωνα με την ουκρανική προεδρία.

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε στη ζώνη στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις», αναφέρει η ουκρανική προεδρία σε ανακοίνωσή της. «Το σημαντικό θέμα είναι άμεση εκεχειρία και η απόσυρση των στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος», διευκρίνισε.

Πηγή: newsone.gr