Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τιμόνι της κυβέρνησης με σχέδιο για τα προβλήματα των πολιτών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τιμόνι της κυβέρνησης με σχέδιο για τα προβλήματα των πολιτών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά καθημερινά ενημέρωση για την πρόοδο κάθε υπουργείου στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Σημειώνει ότι «κανείς δεν πρέπει να θεωρήσει ότι τρία χρόνια είναι πολλά. Έχουμε να υλοποιήσουμε μια δέσμη μέτρων σε πολλούς τομείς και ο χρόνος πιέζει», όπως ανέφερε συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε περίπου 10 ημέρες στη Νέα Υόρκη, ενώ παράλληλα χτίζει συμμαχίες για το μεταναστευτικό, το οποίο θα θέσει και στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Σχετικά με τα ενεργειακά ζητήματα, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να μην μείνει αδρανής ενόψει του χειμώνα, καθώς η αύξηση των ενεργειακών αναγκών είναι αναμενόμενη. Ο πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προτείνοντας λύσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει στην ΕΕ να λάβει μέτρα πριν είναι αργά, επισημαίνοντας ανάγκη για ενίσχυση της διακυβέρνησης και ρυθμιστικής εποπτείας. Μεταξύ άλλων, προτείνει ειδική διευθέτηση για τις ουκρανικές υποδομές που επηρεάζονται από τη Ρωσία και νέα ώθηση για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις.

Ακόμη, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δρα προληπτικά για ζητήματα όπως η λειψυδρία, με το αρμόδιο υπουργείο να ανακοινώνει μέτρα και να καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στη χρήση νερού.

Εν τω μεταξύ, οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης, με τους υπουργούς να προχωρούν στην εξειδίκευσή τους. Στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν να διαπιστώσουν πώς θα γίνουν δεκτές από τους πολίτες και αν θα αλλάξουν την τρέχουσα εικόνα της κυβέρνησης.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι αν και μπορεί να έχει επιλυθεί, η στάση της Γερμανίας που αγνοεί διεθνείς συνθήκες όχι μόνο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αλλά απαιτεί στήριξη της Ευρώπης για να αποφευχθούν επαναλαμβανόμενα φαινόμενα όπως αυτά της περιόδου 2015 – 2017.

Πηγή: newsbeast.gr