Η Πελοπόννησος μας επιφυλάσσει ένα μικρό και δροσερό διαμάντι για τις αρχές του καλοκαιριού.

Το Πολυλίμνιο, ένα σύμπλεγμα από λίμνες και καταρράκτες στην καρδιά της Πελοποννήσου, προσφέρει μία ιδανική επιλογή για δροσερές βόλτες ανάμεσα στα τρεχούμενα νερά της. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 λεπτών (32 χλμ) από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας και μόλις το επισκεφτείς θα καταλάβεις γιατί το αποκαλούν γαλάζια λίμνη της Ελλάδας.

Το φαράγγι του Πολυλιμνίου είναι ένας παράδεισος στη γη και ένας από τους καλύτερα κρυμμένους θησαυρούς της Πελοποννήσου. Στο Πολυλίμνιο θα ανακαλύψετε πολλές λιμνούλες με γαλαζοπράσινα νερά που δημιουργούνται από εντυπωσιακούς καταρράκτες σε πολλά επίπεδα. Το νερό ρέει από τη μια λίμνη στην άλλη και ο πεζοπόρος μπορεί να διασχίσει το φαράγγι μέσα από ένα καθαρό μονοπάτι, χρησιμοποιώντας μικρές γέφυρες, καθώς και μεταλλικές λαβές.

Όχι μία, όχι δύο, αλλά δεκαπέντε λίμνες με περίεργα ονόματα, όπως Μαυρολίμνα, Κάδη, Καδούλα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας σε περιμένουν εκεί! Οι λίμνες ήταν καλά κρυμμένες για πολλά χρόνια, ενώ πρόσφατα έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό από τους φυσιολάτρες.

Γενικά, οι διαδρομές στο φαράγγι που εκτείνεται σε τρία περίπου χιλιόμετρα είναι πολλές, όλες εξίσου ενδιαφέρουσες, και διαφορετικές ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις σας: άλλη θα ακολουθήσετε αν θέλετε βουτιές και… σκιοθεραπεία στην όχθη της λίμνης, άλλη αν ενδιαφέρεστε απλώς για την χαρά του trekking και άλλη αν θέλετε να εξασκήσετε τις ικανότητές σας στην αναρρίχηση βράχων. Εξοπλιστείτε με αθλητικά παπούτσια, πάρτε μαζί σας πολύ νερό και μια-δυο πετσέτες και… στείλτε μας φωτογραφίες όταν γυρίσετε.

Πηγή: newsone.gr