Αρχική ΕΛΛΑΔΑ «Ποτέ ξανά»: Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για την τραγωδία στα...

«Ποτέ ξανά»: Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για την τραγωδία στα Τέμπη

20
0

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το απεργιακό κάλεσμα των εργατικών σωματείων μέσω του εργατικού κέντρου.

Χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους για να ζητήσουν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, όπως αναφέρει το voria.

Οι διαδηλωτές έχουν αναρτήσει δεκάδες πανό, ενώ σημαίες από εργατικά σωματεία, συνδικάτα και συλλόγους ανεμίζουν. Μαθητές και φοιτητές κρατούν μαύρα μπαλόνια και φωνάζουν «Ποτέ ξανά!».

«Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», φωνάζουν, ενώ ακούγεται συνεχώς το σύνθημα: «στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασες ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ».

Ο Θοδωρής Βαριδάκης, εργαζόμενος στον ΟΣΕ, ανέφερε πως «απεργούμε σήμερα όλοι οι σιδηροδρομικοί ώστε το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί». «Απεργούμε απέναντι σε αυτούς που εγκλημάτισαν εναντίον στους συναδέλφους μας και στους νέους του ΑΠΘ. Προς όλον τον νέο κόσμο, τους αδικοχαμένους, απεργούμε ώστε το έγκλημα να μην ξεχαστεί. Να αποδοθούν ευθύνες για αυτό το έγκλημα που ήταν προδιαγεγραμμένο. Δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο, είναι προδιαγεγραμμένο να ξανασυμβεί στη λογική του κόστους, του οφέλους. Όταν τα κέρδη τους μπαίνουν μπροστά στις ανθρώπινες ζωές θα συνεχίσουμε να έχουμε τέτοιες τραγωδίες», είπε.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στη Β’ Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Στολτίδης τόνισε ότι οι ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη βαραίνουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 αλλά και Ευρωπαϊκή Ένωση, και ζήτησε την τιμωρία τους.

Ο Λάμπρος Παπανικόπουλος, μέλος του Φ.Σ. Πληροφορικής, τόνισε πως «η θλίψη και η οργή που υπάρχει στους φοιτητές της χώρας θα μετατραπεί σε ανατροπή. Το χτύπημα στη νεολαία δεν θα περάσει».

Στη συγκέντρωση που έχει απευθύνει κάλεσμα το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμμετέχουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΆΜΕ, της ΕΔΟΘ, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, φεμινιστικές συλλογικότητες, ομάδες.

Πηγή: newsone.gr