Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αποδέχτηκε το ποσό της δωρεάς αυτής, από τον Μπακρ μπιν Λάντεν, τον πατριάρχη της σαουδαραβικής οικογένειας, και τον αδερφό του Σαφίκ.

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, που σκότωσαν σχεδόν 3.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, όμως οι Μπακρ και Σαφίκ μπιν Λάντεν, τα ετεροθαλή αδέλφια του Οσάμα, δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι δύο τους εμπλέκονται επιχειρησιακά ή οικονομικά σε κάποια τρομοκρατική δραστηριότητα.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Ο πρίγκιπας Κάρολος, ο σεΐχης και οι σακούλες με τα μετρητά

Ο Κάρολος, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Sunday Times», φέρεται να πραγματοποίησε κατ’ιδίαν συνάντηση με τον 76χρονο Μπακρ στο « Clarence House» στο Λονδίνο στις 30 Οκτωβρίου του 2013 – δύο χρόνια αφότου ο Οσάμα μπιν Λάντεν έπεφτε νεκρός από τα πυρά των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, σε μυστική τοποθεσία κοντά στο Ισλαμαμπάντ.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η δωρεά έγινε δεκτή παρά τις αντιρρήσεις συμβούλων – ένας από τους οποίους είπε χαρακτηριστικά για τα χρήματα «δεν θα ήταν καλό για κανέναν».

Από την πλευρά του, ωστόσο το «Clarence House», αμφισβητεί το όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και η επίσημη θέση επί του συμβάντος είναι ότι η απόφαση για την αποδοχή της δωρεάς έγινε αποκλειστικά από τους διαχειριστές του Φιλανθρωπικού Ταμείου του Πρίγκιπα της Ουαλίας.

Το Φιλανθρωπικό ίδρυμα «The Prince of Wales’s Charitable Fund», το οποίο ιδρύθηκε το 1979, υποστηρίζει ότι η αποστολή του είναι «να μεταμορφώσει τις ζωές και να οικοδομήσει βιώσιμες κοινότητες με την παροχή επιχορηγήσεων σε ένα ευρύ φάσμα καλών σκοπών εντός των βασικών θεμάτων χρηματοδότησης: κληρονομιά και διατήρηση, εκπαίδευση, υγεία και ευημερία. , κοινωνική ένταξη, περιβάλλον και ύπαιθρος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που – λόγου του φιλανθρωπικού ιδρύματος – ο πρίγκιπας της Ουαλίας καλείται να δώσει εξηγήσεις γαι την δρασηριότητα του, καθώς στο δημοσίευμα της εφημερίδας αποκαλύπτεται ότι ο πρίγκιπας Κάρολος είχε δεχθεί σε παρελθόντα χρόνο βαλίτσες με χρήματα από τον Σεϊχη Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζάμπερ Αλ Θανί.

Πηγή: newsone.gr