Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Πρώην αρχηγός τουρκικής αεροπορίας: Τα ελληνικά F-35 θα μας βλέπουν πριν τα...

Πρώην αρχηγός τουρκικής αεροπορίας: Τα ελληνικά F-35 θα μας βλέπουν πριν τα δούμε εμείς

50
0

Ανησυχία για το γεγονός ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει αεροπορική υπεροχή το 2025-2026, εκφράζει, ο πρώην αρχηγός της τουρκικής αεροπορίας, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

«Τα ελληνικά Rafale, F-16 VIPER, αλλάζουν τα δεδομένα. Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε άμεσα τα δικά μας F-16. Tα ελληνικά F-35 θα μας βλέπουν ήδη πριν τα δούμε εμείς» αναφέρει ο Αμπιντίν Ουνάλ.

Πρόσθεσε επίσης ότι: «Εάν αποτύχει το σχέδιο μας για την αγορά 40 νέων αεροσκαφών F-16 με δυνατότητα VIPER και τον εκσυγχρονισμό των 80 αεροσκαφών μας F-16, που βρίσκονται στο απόθεμά μας και η Ελλάδα πραγματοποιήσει και τα τρία σχέδια, δηλαδή ολοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό F-16 και την αγορά των Rafale και αγοράσει και τα F -35, τότε στην περίπτωση αυτή όταν φτάσουμε στο 2025-2026, η ελληνική πλευρά σε μαχητικά αεροσκάφη θα έχει το “πάνω χέρι”, το πλεονέκτημα σε μαχητικά αεροσκάφη. Τα  F-35 λόγω της δυνατότητας χαμηλής ορατότητας, με βλέπει εκείνος πριν τον  δω εγώ… Αυτό του δίνει ένα πλεονέκτημα στο περιβάλλον της αεροπορικής εκστρατείας. Τα Rafale και  F-16/VIPER εξισορροπούν το ένα το άλλο. Γιατί και τα δύο έχουν δυνατότητες 4,5ης γενιάς. Το πρόβλημα εδώ είναι με τα F-35 5ης γενιάς. Στην περίπτωση αυτή, ένα αεροσκάφος 5ης γενιάς θα βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, κάτι που γίνεται πλεονέκτημα για την Ελλάδα. Αν δηλαδή δεν μπορέσουμε  να εκσυγχρονίσουμε τα F-16, τότε η επιχειρησιακή υπεροχή στο πλαίσιο των μαχόμενων αεροσκαφών θα περάσει στα χέρια της άλλης πλευράς».

real.gr

Πηγή: newsone.gr