Δύσκολα χρόνια έρχονται για τους Αφγανούς μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, σύμφωνα με τον Ομάρ Σουλτάν.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο πρώην υπουργός Πολιτισμού του Αφγανιστάν και πρέσβης της ασιατικής χώρας στην Ελλάδα θεωρεί ότι οι άνθρωποι στην πατρίδα του δεν θα έχουν πλέον ζωή.

«Δεν περίμενα αυτό που έγινε καθόλου. Υπάρχει χάος στην Καμπούλ. Οι Ταλιμπάν λένε ό,τι θέλουν και πως δεν θα είναι όπως ήταν πριν 20 χρόνια. Εγώ όμως δεν πιστεύω ούτε μια λέξη από όσα λένε. Δεν θα έχουν ζωή, δεν μπορούν να κάνουν. Η χούντα που είχαμε ήταν καλύτερα από την κυριαρχία των Ταλιμπάν. Θα είναι δύσκολος καιρός για τους Αφγανούς. Δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε» σημείωσε.

Όσον αφορά στις γυναίκες, έκανε λόγο ότι πλέον θα κάθονται σπίτι και δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα. «Είναι μια κατάσταση τραγική. Το 1969 οι γυναίκες φορούσαν μίνι φούστες στην Καμπούλ».

«Δυστυχώς μετά από 20 χρόνια επέστρεψαν οι Ταλιμπάν. Δεν είναι νίκη μόνο για τους Ταλιμπάν, αλλά για όλους τους ακραίους μουσουλμάνου. Οι Ταλιμπάν δεν έχουν κυβερνήσει ποτέ, δεν έχουν εμπειρία. Από πίσω τους βρίσκεται το Πακιστάν που τους καθοδηγεί» εκτίμησε ο κ. Σουλτάν.

«Θα γίνουν εκκαθαρίσεις από τους Ταλιμπάν. Σε 2-3 μήνες θα γίνει εμφύλιος πόλεμος στον Αφγανιστάν» πρόσθεσε.

Τέλος, εξέφρασε την αγωνία του για την πολιτιστική κληρονομιά του Αφγανιστάν.

in.gr

Πηγή: newsone.gr