Λίγο πριν συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής οι πολυαναμενόμενες κυρώσεις κατά της Τουρκίας που δεν έπαψε στιγμή να προκαλεί στα ελληνικά ύδατα, ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει σόου μέσα στην Αγία Σοφία.

Ο Τούρκος πρόεδρος, που μετέτρεψε σε τζαμί τον ιστορικό ναό της ορθοδοξίας, κρέμασε μέσα στο μνημείο, οι αγιογραφίες του οποίου έχουν καλυφθεί με κουρτίνες, έναν πίνακα με στίχους από το Κοράνι.

Οι στίχοι που αναγράφονται στον πίνακα

Ο πίνακας αναφέρει χαρακτηριστκά: «Τους φέρθηκε ευγενικά για χάρη στον ΑλλάχΕάν ήσασταν αγενής και σκληρός, αδιαμφισβήτητα θα είχαν διαλυθεί γύρω σας και θα έφευγαν. Συγχωρέστε τους, ευχηθείτε για τη συγχώρεσή τους, δώστε τους συμβουλή για θέματα δουλειάς, και όταν ληφθεί η απόφαση εμπιστευτείτε τον Αλλάχ, ο Αλλάχ αγαπάει αυτούς που τον εμπιστεύονται. Αν ο Αλλάχ σας βοηθήσει πλέον δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να σας νικήσει. Αν σας αφήσει χωρίς βοήθεια, μετά από Εκείνον ποιος θα σας βοηθήσει; Επομένως αφήστε τους πιστούς να εμπιστεύονται μόνο τον Αλλάχ».

Μάλιστα, ο εμπνευστής του «έργου» έγραψε στο κάτω μέρος το όνομά του, ενώ αναφέρει ότι αφιερώθηκε από τον Σουλτάνο για να υπενθυμίζει ότι ήταν εκείνος που μετέτρεψε τον ναό σε τζαμί. 

Πηγή: newsone.gr