Και μετά τον Αγιασμό των υδάτων συνεχίζονται τα… «παρατράγουδα» από την Εκκλησία αναφορικά με την πανδημία και τη ανάγκη τήρησης των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Ενώ η χώρα μας μετρά πάνω από 5.000 νεκρούς από την Covid 19, o εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Αθηναγόρας διατύπωσε σήμερα μια νέα απίστευτη προσέγγιση για την επικινδυνότητα της νόσου στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί την απόφαση της ΔΙΣ και την «ιερά ανυπακοή» για τα Θεοφάνια.

«Είμαστε 82, νόσησαν έξι και απ’ αυτούς χάθηκαν δύο. Κοιτάχτε την αναλογία!» είπε στο ραδιόφωνο του Σκάι ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Αθηναγόρας Δικαιάκος, αναφερόμενος στην εκδημία των μητροπολιτών Καστοριάς και Λαγκαδά οι οποίοι προσβλήθηκαν από κορωνοϊό και κατέληξαν.

«Όποιος κάνει αγιασμό στη θάλασσα θα τιμωρηθεί»

«Δεν θα γίνουν αγιασμοί έξω, δεν θα πάει κανείς στη θάλασσα» διαβεβαίωνε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου και πρόσθετε: «Όποιος πάει στη θάλασσα θα τιμωρηθεί». Μετά τις σημερινές εικόνες που αποτυπώθηκαν σε λίγες περιπτώσεις -για παράδειγμα στο Αίγιο- όπου τον αγιασμό των υδάτων έκανε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος από κοινού με τον πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο, έχει ενδιαφέρον να φάνει αν πράγματι η Ιερά Σύνοδος θα ενεργοποιήσει κυρώσεις για τους ιερείς και τα μέλη της Ιεραρχίας που παρέβησαν τον κανόνα να μην τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων παρουσία κλήρου και λαού.

Ακούστε τις επίμαχες δηλώσεις του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα μετά το 06:30:

protothema.gr

Πηγή: newsone.gr