Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ψευτογιατρός: «Ψάρευε» πελάτες σε εκκλησίες – «Κατάντησε την κόρη μου παραπληγική» -Νέες...

Ψευτογιατρός: «Ψάρευε» πελάτες σε εκκλησίες – «Κατάντησε την κόρη μου παραπληγική» -Νέες καταγγελίες σοκ

23
0

Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι καταγγελίες για τον ψευτογιατρό, την ώρα που ακόμα κι ένας παραολυμπιονίκης παραλίγο να πέσει στην «παγίδα» του.

«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι Αρχές τους λογαριασμούς του ψευτογιατρού, ώστε να φέρουν στο φως στοιχεία από το «εμπόριο ελπίδας» που κατηγορείται ότι έκανε ο φυσιοθεραπευτής, ο οποίος δήλωνε «νευρολόγος» και μάλιστα, ειδικευμένος στη θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 15 καταγγελίες κατά του 66χρονου, που παρείχε «πρωτοποριακές» θεραπείες έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών, ανάμεσά τους πέντε άτομα τα οποία τον είχαν εμπιστευτεί και ακολουθούσαν όσα τους έλεγε για ματζούνια και διάφορες αμφιλεγόμενες θεραπείες, οι οποίοι κατέληξαν.

Σε βάρος του 66χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη, ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Όλες οι πράξεις που φέρεται να τελέστηκαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ξεκίνησαν να γίνονται τουλάχιστον από το 2009.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναμένεται εβδομάδα εξελίξεων, καθώς οι Αρχές εκτιμούν πως πιθανόν θα υπάρξουν νέες καταγγελίες πέραν των 15, ενώ θεωρείται ότι είναι θέμα χρόνου ο 66χρονος να κληθεί και από τον ανακριτή. Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ψάχνει τα περιουσιακά του στοιχεία και σε περίπτωση διαπίστωσης κάποιων παράνομων ενεργειών θα δρομολογηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

«Ψάρευε» πελάτες σε… εκκλησίες

Πελάτες σε εκκλησίες «ψάρευε» ο ψευτογιατρός, σύμφωνα με πληροφορίες. Συγκεκριμένα, ο 66χρονος Δ.Τ., ο οποίος φέρεται να έκανε ενέσεις με… νερό υποστηρίζοντας ότι θεραπεύει ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, εμφανίστηκε πριν από τρία περίπου χρόνια στην εκκλησία του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου στην περιοχή του Λαυρίου κι έλεγε στους πιστούς πως είναι γιατρός, ικανός να θεραπεύσει ασθενείς με την συγκεκριμένη ασθένεια.

Υποστήριζε μάλιστα, σύμφωνα με τον Alpha, πως και ο ίδιος αντιμετώπισε πρόβλημα κι έγινε καλά με τη βοήθεια του Αγίου, ενώ έλεγε στους υποψήφιους πελάτες πως συνεργάζεται με εξειδικευμένους γιατρούς στη Γερμανία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένας παραολυμπιονίκης παραλίγο να πέσει θύμα του συγκεκριμένου ανθρώπου, καθώς του πρότεινε θεραπεία με μία ένεση κάθε 6 μήνες, ωστόσο, οι γονείς του αθλητή δεν ήταν σε θέση να καλύψουν τις οικονομικές απαιτήσεις του ψευτογιατρού κι έτσι η «θεραπεία» δεν ξεκίνησε ποτέ.

Καταγγελία σοκ από μητέρα θύματος 

Παράλληλα, μητέρα θύματος του ψευτογιατρού καταγγέλλει πως έπεισε την κόρη της ότι θα την κάνει καλά και «την κατάντησε παραπληγική». Μάλιστα, σύμφωνα με τη μητέρα του θύματος που μίλησε στον Alpha, η κόρη της ξεκίνησε τη θεραπεία αλλά μέσα σε τρεις μήνες η κατάστασή της χειροτέρεψε δραματικά. Εκεί η ίδια διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλά και άρχισε να ψάχνεται. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, ο δήθεν γιατρός τους απέσπασε 135.000 ευρώ σε ένα χρόνο.

real.gr

Πηγή: newsone.gr