Συνολικά 273.000 ψηφιακά πιστοποιητικά COVID έχουν εκδοθεί από Έλληνες οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και καθώς είναι ήδη σε ισχύ μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να ταξιδέψουν.

«Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό μπορούμε να το εκδώσουμε από το gov.gr και τα ΚΕΠ. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διαδικασία που πρότεινε ο Πρωθυπουργός και υλοποίησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης», ανέφερε ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα eudcc.gov.gr έχουν κάνει αίτηση και βγει περίπου 260.000 ευρωπαϊκά πιστοποιητικά και άλλα 13.000 έχουν εκδοθεί από τα ΚΕΠ», επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Χριστόπουλος και τόνισε ότι οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό αυτό στα ταξίδια τους.

«Αυτή τη στιγμή όλα τα πιστοποιητικά που εκδίδονται για τα ζητήματα του εμβολιασμού και της πανδημίας είναι σε ισχύ. Επομένως μπορείς να ταξιδέψεις και να τα χρησιμοποιήσεις».

Οι καινούργιες υπηρεσίες που θα ενταχθούν στο gov.gr

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος «στο gov.gr έχουμε φτάσει τις 1.162 υπηρεσίες και κάθε μέρα προστίθενται και καινούργιες, μέσω της συνεργασίας που έχουμε με όλους τους φορείς της δημόσιας διοίκησης. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε τη σημαντική δράση για την έναρξη ατομικής επιχείρησης στο gov.gr. Έχουμε υπολογίσει ότι μέσα σε ένα χρόνο το διοικητικό κόστος για να ανοίξουμε ατομική επιχείρηση φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ. Έχουμε απλουστεύσει την όλη τη διαδικασία και μέσα από τη διαλειτουργικότητα να μπορείς να κάνεις τη σύσταση της επιχείρησης».

Ανάμεσα στα σημαντικά θέματα στα οποία αναφέρθηκε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης ήταν τα ακόλουθα:

  • Μέσω του gov.gr ανανεώνουμε το δίπλωμα οδήγησης με όσα χαρτιά απαιτεί (ιατρικές εξετάσεις κλπ)
  • Ψηφιοποιούμε πλέον όλα τα γεγονότα της ζωής μας
  • Το Συναινετικό διαζύγιο θα βγαίνει πλέον ψηφιακά. (Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι που εμπλέκονται σε ένα διαζύγιο, συναντώνται στην πλατφόρμα).
  • Οι τίτλοι σπουδών θα εκδίδονται ψηφιακά
  • Γυμνάσια Λύκεια και ΕΠΑΛ: Απολυτήρια θα έχουμε και στο χαρτί. Η βεβαίωσή τους όμως, όπου πρέπει να τη χρησιμοποιήσει ο πολίτης θα είναι ψηφιακή στο κινητό του.
  • Για τις προσλήψεις στον ΑΣΕΠ: Όλα σου τα έγγραφα μέσω gov.gr τα καταθέτεις
  • in.gr

Πηγή: newsone.gr