«Θλιβερές εξαιρέσεις» χαρακτήρισε Τσίπρα και Βαρουφάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Νίκαια για την στάση που κράτησαν στην υπόθεση με το κόμμα Κασιδιάρη. Ο πρωθυπουργός ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Β Πειραιά μιλώντας σε συγκεντρωμένους δήλωσε «υπερήφανος ως προοδευτικός και δημοκρατικός πολίτης που η παράταξη της ΝΔ ήταν εκείνη που πρωτοστάτησε και κέρδισε τη μάχη απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα».

Όπως είπε, «μέχρι και την τελευταία στιγμή, έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για να καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ένα κοινό υπόμνημα για να σταλεί ένα κοινό μήνυμα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου, αλλά επέλεξε ο δήθεν προοδευτικός και δημοκρατικός ΣΥΡΙΖΑ να είναι απέναντι από το μέτωπο της κοινής λογικής και της δημοκρατίας». Στο σημείο αυτό χαρακτήρισε «θλιβερές εξαιρέσεις» τα κόμματα των κυρίων

Τσίπρα και Βαρουφάκη και τόνισε ότι πρέπει να λογοδοτήσουν και να ζητήσουν συγνώμη από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. «Εμείς κάναμε το καθήκον μας απέναντι στην δημοκρατία και ας αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες οι υπόλοιποι. Η Ελλάδα το 2023 δεν είναι Ελλάδα του 2012 δεν είναι η μαύρη Ελλάδα που παρουσιάζει στα τηλεοπτικά του σποτ ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ψαρεύει ψήφους στα θολά νερά της αντισυστημικής ψήφου», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Η περιοδεία στο Πέραμα

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το ναυπηγείο «Άτλας» στο Πέραμα, ένα από τα 24 ναυπηγεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, επισκέφθηκε το πρωί ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Β’ Πειραιά.

«Εδώ και τέσσερα χρόνια η κυβέρνησή μας έχει στηρίξει ουσιαστικά τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο της χώρας, με παρεμβάσεις οι οποίες όχι μόνο έσωσαν τα εμβληματικά ναυπηγεία της Ελευσίνας, εξυγίαναν τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, αλλά στήριξαν και τα 24 ναυπηγεία εδώ του Περάματος, τα οποία, όπως βλέπετε, σήμερα ανταποκρίνονται και με το παραπάνω στις απαιτήσεις των πελατών τους.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα ταυτισμένη με τη ναυτοσύνη, τα ναυπηγεία του Περάματος έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη για την ποιότητα της εργασίας τους. Δέκα χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν συνολικά στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος.

Η μεγάλη πρόκληση είναι πώς θα αναπτύξουμε περαιτέρω αυτόν τον κλάδο

Και η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη μέρα είναι πώς θα μπορέσουμε περαιτέρω να αναπτύξουμε αυτόν τον κλάδο, να δώσουμε περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, πώς θα πείσουμε περισσότερα νέα παιδιά να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο της τεχνικής εξειδίκευσης. Πώς θα συνεργαστούμε με τις τεχνικές σχολές για να μπορείτε να έχετε κι εσείς τους τεχνίτες της επόμενης ημέρας, ώστε το Πέραμα το οποίο εδώ και 100 χρόνια είναι ταυτισμένο με τα ναυπηγεία του να μπορεί να εξακολουθεί να αναπτύσσεται εδώ στη Β΄ περιφέρεια του Πειραιά που έχουμε από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και αποκλιμάκωσης της ανεργίας και σε ένα βαθμό αυτό οφείλεται και σε όλη τη δουλειά την οποία προσφέρει η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη», τόνισε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους εργαζόμενους. 

«Είναι τιμή για μας που ένας Πρωθυπουργός για πρώτη φορά έρχεται στα ναυπηγεία Περάματος. Ευχαριστούμε για ότι έχετε κάνει μέχρι τώρα και ευελπιστούμε και στην πορεία με το καλό μετά τις καινούριες εκλογές, να βοηθήσετε τα ναυπηγεία να κάνουμε ένα βήμα ακόμη πιο μπροστά – να πάμε όλοι μπροστά και εμείς και οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ναυπηγείων Περάματος και ιδιοκτήτης του ναυπηγείου «Άτλας» Θεολόγος Κατσουλάκης, που τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις, εκπροσωπώντας το σύνολο των Ναυπηγείων Περάματος.

«Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε τα ναυπηγεία να βλέπουμε και περισσότερα σκάφη στην ξηρά, περισσότερες καινούριες και καινοτόμες δραστηριότητες και βέβαια να μην ξεχνάμε ότι εδώ τα ναυπηγεία εξυπηρετούν και τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού μας.

Βλέπετε εδώ ένα σκάφος του Λιμενικού το οποίο επέστρεψε από τις αποστολές του στη Μυτιλήνη και το οποίο θα κάνει εδώ το ετήσιο service του, οπότε υπάρχει και αυτή η στρατηγική διάσταση, γιατί αν είναι δυνατόν μια χώρα σαν την Ελλάδα να μην έχει ναυπηγεία τα οποία να μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας, του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και του Λιμενικού. 

Λοιπόν, είμαστε εδώ ανοιχτοί για την επόμενη μέρα να δούμε πως μπορούμε να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο όλες σας τις δράσεις, ώστε να εξακολουθείτε να διαπρέπετε, να μεγαλώνετε και να δημιουργείτε περισσότερες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Και πάλι συγχαρητήρια για όλη τη δουλειά η οποία γίνεται εδώ στο Πέραμα», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού είδε από κοντά τις επισκευές στο πλοίο τύπου P355 του Λιμενικού Σώματος «Γεώργιος Κωτούλας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός είχε δώσει το όνομα στο πλοίο «Γεώργιος Κωτούλας» τον Απρίλιο του 2021, στην τελετή ονοματοδοσίας των δύο περιπολικών σκαφών που εντάχθηκαν στο Λιμενικό Σώμα.

Συνομίλησε με εργαζόμενους

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τους εργαζόμενους των ναυπηγείων, ενώ στο μηχανουργείο παρακολούθησε τις εργασίες που πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα εξαρτήματα από εξειδικευμένους τεχνικούς. 

Τα ναυπηγεία Περάματος έχουν συμπληρώσει 100 έτη συνεχούς δραστηριότητας και παρέχουν υπηρεσίες ναυπήγησης, επισκευής, μελέτης και συντήρησης σε κάθε μεγέθους και είδους πλοίων της μικρής και μεσαίας ναυτιλίας στις εγκαταστάσεις τους.

Την τελευταία τετραετία στα Ναυπηγεία πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου:

  • 70 κατασκευές νέων πλοίων και σκαφών ολικής χωρητικότητας άνω των 120.000 κόρων.
  • Ανελκύσεις– συντηρήσεις- επισκευές σε περισσότερα από 8.500 πλοία.

Στα 24 ναυπηγεία του Περάματος δραστηριοποιούνται 520 ειδικές επιχειρήσεις ενώ παρέχεται εργασία επίσης σε 280 ειδικές επιχειρήσεις υποστηρικτικές των δραστηριοτήτων τους. Ο ετήσιος μέσος όρος απασχολούμενων εργαζομένων στους χώρους των ναυπηγείων μας υπερβαίνει τους 17.000 εργαζόμενους, ενώ το 80% του κύκλου εργασιών αποτελεί εισροή συναλλάγματος από αλλοδαπές πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας Μητσοτάκη στη Β’ Πειραιά, η Νίκαια και το Κερατσίνι.

Πηγή: newsone.gr