Τη δωρεά τεσσάρων μισθωμένων ελικοπτέρων τύπου Bell214-Β1 στην Πολιτική Προστασία για να αξιοποιηθούν από το Πυροσβεστικό Σώμα στη μάχη κατά πυρκαγιών, ανακοίνωσε η εταιρεία Μυτιληναίου.

Τα ελικόπτερα αυτά θα βρίσκονται στη διάθεση του κράτους για ακόμη 60 μέρες. Με αφορμή τη δωρεά των πτητικών μέσων και τη συνακόλουθη προσφορά τους στο έργο της διαφύλαξης των δασών της χώρας και των περιουσιών των κατοίκων της, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε:

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση του ελληνικού εναέριου στόλου και μια κίνηση που τιμά ιδιαίτερα την εταιρεία Μυτιληναίου, ιδίως στην παρούσα συγκυρία που η χώρα μας δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές.

Τα νέα τέσσερα ελικόπτερα που προστίθενται στις δυνάμεις μας, έρχονται να συμπληρώσουν και τη συνδρομή που ήδη δέχεται η χώρα μας σε εναέρια μέσα, οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα.

Ολόκληρη η οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τη Διοίκηση και τα στελέχη της εταιρείας για την προσφορά τους και την έμπρακτη συμβολή τους στο κρίσιμο έργο της αεροπυρόσβεσης»

Πηγή: newsone.gr