Κάποτε έπρεπε να δουλεύει παράλληλα με τις σπουδές της για να πληρώνει τα δίδακτρα. Σήμερα, δεν χρειάζεται πλέον να δουλεύει καθώς εκείνη και ο σύζυγός της διαθέτουν 40 ακίνητα εισπράττοντας μηναία εως και 15.000 δολάρια

Ένα νεαρό ζευγάρι από το Κεντάκι, η Ρέιτσελ Ρίτσαρντς και ο Άντριου Φατσόνε, κάποτε χρειαζόταν να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους για να μπορέσουν να καλύπτουν τα δίδακτρα. Σήμερα, με τις σωστές επενδυτικές κινήσεις και κυρίως όμως χάρη στη συστηματική ενασχόληση τους με την αγοραπωλησία ακινήτων, βγάζουν αρκετά ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παρατήσουν τις δουλειές τους και να ζήσουν από εδώ και στο εξής ως εισοδηματίες.

Το 2017, σε ηλικία μόλις 24 ετών, οι δυο τους αποφάσισαν να αγοράσουν μια μεζονέτα στο Κεντάκι με σκοπό να τη νοικιάσουν και να αυξήσουν έτσι τα μηνιαία έσοδά τους. Καθένας έβαλε από 10.000 δολάρια. Έκτοτε το ζευγάρι έπρεπε να υιοθετήσει ένα πιο λιτό τρόπο ζωής προκειμένου να ανταπεξέλθει. Λίγα χρόνια αργότερα, όμως, οι θυσίες τους έπιασαν τόπο.

Σήμερα, στα 28 τους διαθέτουν ένα χαρτοφυλάκιο σχεδόν 40 ακινήτων που τους αποφέρει μηνιαίως περισσότερα από 10.000 δολάρια παθητικού εισοδήματος. Όταν η Ρίτσαρντς και ο σύζυγός της, το 2017 επένδυσαν στο πρώτο τους ακίνητο και οι δύο εργάζονταν κανονικά. Σίγουρα δεν φαντάζονταν πως μόλις μέσα σε λίγα χρόνια θα έβγαζαν από αυτήν τους την επένδυση αρκετά χρήματα.

Αφού νοίκιασαν σε μία οικογένεια την πρώτη τους μεζονέτα, εισέπρατταν στο εξής 500 δολάρια το μήνα. Έτσι, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια αποφάσισαν να αγοράσουν ακόμη 4 ακίνητα. Οι επενδύσεις τους έγιναν πιο συστηματικές και φιλόδοξες. Την ίδια χρονιά, προχώρησαν στην αγορά ενός ακόμη ακινήτου αξίας 430.000 δολαρίων το οποίο διέθετε 11 διαμερίσματα. Ένα χρόνο αργότερα, επένδυσαν ξανά αγοράζοντας ακίνητο με 12 διαμερίσματα έναντι 375.000 δολαρίων. Δεν σταμάτησαν εκεί. Αγόρασαν ακόμη ένα με 11 διαμερίσματα για περίπου 125.000 δολάρια. Χρησιμοποιούσαν τις αποταμιεύσεις τους συν τα έσοδα από ενοίκια που είχαν προκύψει από προηγούμενες αγορές για να «καπαρώσουν» μελλοντικά ακίνητα.

Σήμερα, από όλα αυτά τα ακίνητα βγάζουν περίπου 8.000 έως 10.000 δολάρια μηνιαίως. 

«Η πανδημία ήταν σκληρή. Ιδιαίτερα ο Απρίλιος. Για λίγο σταματήσαμε δεν θέλαμε να θέσουμε κανέναν σε κίνδυνο» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ρίτσαρντς στο BusinessInsider.  Στη συνέχεια, όμως, πραγματοποίησαν εικονικές περιηγήσεις στα σπίτια προς ενοικίαση καταφέρνοντας έτσι να αποκαταστήσουν τη χασούρα.

Και άλλες πηγές παθητικού εισοδήματος

Εκτός από την ενοικίαση ακινήτων, η Ρίτσαρντς αποφάσισε να εκδώσει δύο βιβλία στα οποία μοιράζεται μαζί μας επενδυτικά μυστικά. Μόνο για το μήνα Ιανουάριο το ζευγάρι έβγαλε 10.000 δολάρια από τις πωλήσεις. Αλλά και τα επί πληρωμή διαδικτυακά μαθήματα που προσφέρει η Ρίτσαρντς αποφέρουν επιπλέον χρήματα στον οικογενειακό κουμπαρά. Έτσι, η νεαρή αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δουλειά της πλήρους απασχόλησης και να αφιερωθεί αποκλειστικά στις επενδύσεις ακινήτων.

«Τώρα δουλεύω γιατί θέλω, όχι γιατί πρέπει», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ρίτσαρντς και συμβουλεύει τους νέους επενδυτές του χώρου να μην αποθαρρύνονται. «Μπορεί να χρειαστούν μήνες για να βρεθεί ο κατάλληλος ενοικιαστής ή αγοραστής ώστε να κλείσετε τη σωστή συμφωνία. Να είστε υπομονετικοί, μεθοδικοί και επίμονοι είναι απλώς θέμα χρόνου.»

newmoney.gr

Πηγή: newsone.gr