Για την κατάσταση στο Νοσοκομείο στο Ρέθυμνο γράφουν σε επιστολή τους οι τέσσερις διευθυντές του, απευθυνόμενοι στους πολίτες, έτσι ώστε να γνωρίζουν κάτω από ποιες συνθήκες εργάζονται εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού. Οι διευθυντές καταγγέλλουν ελλείψεις προσωπικού, ενώ ενημερώνουν ότι «η ΜΕΘ, η οποία επίσημα δεν διαθέτει κανένα COVID κρεβάτι, νοσηλεύει 3 περιστατικά COVID».

Η επιστολή συντάχθηκε από τον Γεώργιο Χρυσοφάκη, Διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής, πρόεδρο του Επιστημονικού συμβουλίου, τον Χαράλαμπο Μαρκάκη, Διευθυντή της ΜΕΘ, την Ελένη Ιωαννίδου, Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής και πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων και επιστημονικά υπεύθυνη για τη διαχείριση της πανδημίας και τη Μαρίνα Κουρτζέλη, Διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. 

Αναλυτικά η επιστολή

Πολίτες του Ρεθύμνου,

Απευθυνόμαστε σε σας οι 4 διευθυντές του νοσοκομείου που εμπλεκόμαστε κατά κύριο λόγο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Είμαστε οι διευθυντές της ΜΕΘ, των επειγόντων, της Παθολογικής Κλινικής και της Πνευμονολογικής κλινικής. Επιπλέον ο διευθυντής της Πνευμονολογικής είναι και ο πρόεδρος του Παθολογικού τομέα καθώς και του Επιστημονικού συμβουλίου και η διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής είναι και πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων και επιστημονικά υπεύθυνη για τη διαχείριση της πανδημίας.

Βρισκόμαστε στο 2ο χρόνο της Πανδημίας και παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης λειτουργούμε με το ίδιο προσωπικό. 2 γιατροί στην Πνευμονολογική 3 γιατροί στα ΤΕΠ, 5 γιατροί στη ΜΕΘ και 4 γιατροί στην Παθολογική. Αυτοί είμαστε με ελάχιστα παροδικά «μπαλώματα» από ανειδίκευτο προσωπικό, που ευπρόσδεκτο είναι και απαραίτητο, αλλά δεν αρκεί. Όποιος και να σας πει κάτι άλλο αυτή είναι η αλήθεια. Μέχρι τώρα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τα τμήματα μας ανοιχτά προσφέροντας τις σωστές υπηρεσίες στους ασθενείς μας. Επίσης να υποστηρίξουμε μια νέα κλινική COVID, η οποία όλο και επεκτείνεται και τώρα έχει 36 κρεβάτια.

Η ΜΕΘ, η οποία επίσημα δεν διαθέτει κανένα COVID κρεβάτι, νοσηλεύει 3 περιστατικά COVID. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) δέχεται δεκάδες περιστατικά Covid ύποπτα και επιβεβαιωμένα με συνεχώς αυξανόμενη τάση.

Επιστημονικά και ιατρικά μπορούμε να υποστηρίξουμε την πανδημία. Γιατρούς δεν έχουμε. Εξαντλούμε τις δυνάμεις μας για να προστατέψουμε την ασφάλεια των ασθενών μας, όμως το έργο αυτό έχει γίνει απίστευτα δύσκολο, όσο ο καιρός περνάει και βοήθεια δεν έρχεται.

Με αίσθημα ευθύνης μεγάλη αγάπη για τους πολίτες του Ρεθύμνου.

in.gr

Πηγή: newsone.gr