Από την ημέρα που η μελωδική φωνή του Ρόμπερτ Ουίλιαμς σίγησε για πάντα βυθίζοντας στο πένθος το πανελλήνιο, ένα από τα θέματα που απασχολούν είναι αυτό της περιουσίας του και το τι θα απογίνουν όλα αυτά που κατάφερε να αποκτήσει δουλεύοντας μέχρι το τέλος.

Διαβάστε επίσης: Νέα συγκινητική ανάρτηση της κόρης του Ουίλιαμς λίγες μέρες μετά το θάνατό του

Η μεταφυσική εμπειρία

Ήταν πριν μερικούς μήνες όταν ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις στο στομάχι του, με τους γιατρούς να τον υποβάλλουν στις απαραίτητες εξετάσεις. Τα αποτελέσματα όμως ήταν αποκαρδιωτικά, καθώς οι οργανικοί δείκτες του ήταν ανεβασμένοι.

Στο άκουσμα πως πάσχει από επιθετικό καρκίνο στο πάγκρεας, λύγισε ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του το διαχειρίστηκαν με αξιοπρέπεια, χωρίς να θέλει να μαθευτεί το παραμικρό. «Μόνο οι πολύ κοντινοί τους άνθρωποι γνώριζαν την κατάσταση, με τον Ρόμπερτ να ήταν εκείνος που με το χιούμορ του προσπαθούσε να τους εμψυχώσει», δηλώνει χαρακτηριστικά πρόσωπο από το στενό του περιβάλλον. Ο ίδιος παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης του δεν έχασε ποτέ την αισιοδοξία του, ελπίζοντας σε ένα θαύμα.

Η αλήθεια είναι άλλωστε πως πάντα είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τον Θεό, έχοντας ζήσει και μια μεταφυσική εμπειρία. «Ναι, έχω ζήσει μία μεταφυσική εμπειρία. Θα ήθελα να είναι ναι σκέτο. Θα σας αναφέρω κάτι που είναι ίσως πιο light, ότι έχω φτιάξει τραγούδια για ένα δίσκο που έγινε μια συγκεκριμένη εποχή και στην δεύτερη πλευρά του περιγράφεται ότι συνέβη ένα μήνα μετά ή εβδομάδες μετά.

«Δεν το θυμάμαι καν αλλά και να το θυμόμουν δεν θα σας το έλεγα διότι προσδιορίζει ορισμένες καταστάσεις και δεν θα ήθελα να υπάρξουν άνθρωποι που θα θυμηθούν πράγματα και θα πληγωθούν. Ήταν μια οδυνηρή εμπειρία τουλάχιστον για εμένα γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος» είχε δηλώσει ο τραγουδιστής που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών.

Το άγνωστο πάθος του

Γνωρίζοντας πως η δύση της ζωής του πλησιάζει, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς είχε φροντίσει μέσω της διαθήκης του να ρυθμίσει όλες τις εκκρεμότητες γύρω από τα οικονομικά του ζητήματα. «Η περιουσία του θα μοιραστεί δια του τρία», λέει χαρακτηριστικά πρόσωπο μέσα από το περιβάλλον του.

Οι κληρονόμοι του δεν είναι άλλοι από τα τρία παιδιά του που απέκτησε από τον δεύτερο γάμο του με την Αμαλία Δημητριάδη, τον Αλέξανδρο, την Ιλένια και τη Μάρθα. Στα χέρια τους θα περάσει το σπίτι του τραγουδιστή στον Διόνυσο που αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή, αλλά και όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που είχε στο όνομά του. Το ίδιο θα συμβεί και με τα αυτοκίνητα που είχε στην ιδιοκτησία του, που αποτελούσαν πάντα το μεγάλο του πάθος.

«Είχα ένα πάθος, να το πω έτσι, τα αυτοκίνητα. Με αποτέλεσμα στη ζωή μου να έχουν περάσει πάνω από 60 σε αριθμό! Όμως ήταν το μοναδικό, δεν έπαιζα χαρτιά, δεν έπινα, έκοψα το κάπνισμα στα 27 μου…» έλεγε χαρακτηριστικά. Όλα αυτά μαζί με τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του, που αποτελούν τη σημαντικότερη παρακαταθήκη του θα περάσουν στα χέρια των παιδιών του, από τα οποία δεν ήθελε να λείψει το παραμικρό.

Η τελευταία επιθυμία

Μετά τον θάνατό του Ρόμπερτ η οικογένειά του είναι απαρηγόρητη, φέρνοντας εις πέρας την τελευταία επιθυμία του που δεν ήταν άλλη από το να αποτεφρωθεί η σορός του. Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε και το. αντίο της Μπέσυς Αργυράκη, με την οποία ο Ρόμπερτ μετά την εμφάνισή τους στη Eurovision με το «Μάθημα Σολφέζ», έγινε ζευγάρι.

«Η συνάντησή μου με τον Ρόμπερτ ήταν από πάρα πολλές πλευρές πολύ σημαντική, πολύ σπουδαία, ξεχωριστή, ανθρώπινη… συγκινητική. Είχε πάρα πολλά πράγματα να μου προσφέρει. Κατ’ αρχάς, μόνο η παρουσία του Ρόμπερτ δίπλα μου, και η ανθρωπιά του και το πόσο σπουδαίος, και συνάδελφος και άνθρωπος, ήταν.

Για μένα ήταν μεγάλη προίκα στη ζωή μου. Για μένα ο Ρόμπερτ είναι πάρα πολλά πράγματα, και λέω είναι, γιατί θα είναι και γιατί δεν δεχόμαστε ότι έφυγε έτσι ξαφνικά. Είναι πολύ ξαφνικό, πολύ απρόσμενο, και θέλουμε μέσα από τα τραγούδια του, να τον κρατήσουμε μαζί μας» είχε πει.

Πηγή: Χάι

Πηγή: newsone.gr