Την πιθανότητα να κρύβεται ξένος δάκτυλος πίσω από την πρωτοφανή δολιοφθορά στο ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και σε τέσσερις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη Ρόδο, εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ενώ ενημερώνεται και η ΕΥΠ!

Ως δράστης φέρεται ένας άγνωστος προς το παρόν άνδρας, ο οποίος φέρεται να προκάλεσε αρχικά εμπρησμό

τα ξημερώματα της Παρασκευής σε τέσσερις κεραίες κινητής τηλεφωνίας των τριών μεγάλων εταιρειών στις περιοχές Κρητηνία και Έμπωνα. Πιθανότατα, πρόκειται για το ίδιο άτομο που έχει καταγραφεί από κάμερα κλειστού κυκλώματος να σπάζει τα ξημερώματα του Σαββάτου την πόρτα των εγκαταστάσεων του ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στην περιοχή του Αταβύρου, να ρίχνει εύφλεκτο υγρό και να βάζει φωτιά!

Οι πυρκαγιές προκάλεσαν ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα μηχανήματα, αλλά και μεγάλα προβλήματα στην διαχείριση των πτήσεων επιβατικών αεροσκαφών και την επικοινωνία εκατοντάδων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με την «Ροδιακή», οι εγκαταστάσεις του ραντάρ της ΥΠΑ είχαν γίνει στόχος διάρρηξης και πριν από δέκα ημέρες και είχε κλαπεί τμήμα του εξοπλισμού.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου έδωσε εντολή για άμεση διερεύνηση των τεσσάρων εμπρηστικών επιθέσεων από την Ασφάλεια και την Πυροσβεστική και την εξακρίβωση των κινήτρων του δράστη και η παράλληλη έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Πηγή φωτογραφίας: dimokratiki.gr

Πηγή: newsone.gr