Η Ρόδος περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης με τον επιχειρηματία να κατηγορεί μια γυναίκα και εκείνη να απαντά πως τα χρήματα τα έδωσε με τη θέλησή του, επειδή την είχε ερωτευτεί…

Αποφάσισε να πάρει το ρίσκο της ζωής του και η κατάληξη ήταν τραγική. Όπως υποστηρίζει τα χρήματα, οι οικονομίες χρόνων, έκαναν φτερά και κινδύνεψε να διαλυθεί ο γάμος του, όταν η γυναίκα του κατάλαβε τα όσα συνέβαιναν στην πλάτη της. Η κατηγορούμενη εμφανίζεται για την ώρα ατάραχη και σίγουρη ότι θα δικαιωθεί.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για απάτη από κοινού, με περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει συνολικά τα 120.000 ευρώ θα καθίσουν την 10η Φεβρουαρίου 2022, μετά από αναβολές, μια αλλοδαπή και ένας Έλληνας, μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος τους ένας συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος πατέρας τριών παιδιών.

Υποστηρίζει πείστηκε να επενδύσει στη λειτουργία νυχτερινού μπαρ και όχι μόνο, πέφτοντας θύμα “γυναίκας αράχνης”. O μηνυτής είχε στη διάθεσή του 150.000 ευρώ από στεγαστικό δάνειο που είχε συνάψει η σύζυγός του για τις ανάγκες επισκευής του σπιτιού τους, στη Νότια Ρόδο. Σε ένα σουβλατζίδικο, όπως αναφέρει, συστήθηκε με μια αλλοδαπή, η οποία για να του δείξει ότι είχε οικονομική επιφάνεια φέρεται να του είπε ότι βρισκόταν στη διαδικασία αγοράς ενός Mercedes C200 Coupe και πως περίμενε να της εγκριθεί δάνειο ποσού 18.300 ευρώ.

Υποστηρίζει ότι πείστηκε να αναλάβει σαν εγγυητής για την αγορά του, έχοντας δικαίωμα να το μεταβιβάσει στο όνομά του. Ενώ εξοφλήθηκε το αυτοκίνητο και περίμενε την επιστροφή των χρημάτων του, όπως υποστηρίζει, του είπε ότι ήθελε να μισθώσει ένα κατάστημα για να το λειτουργήσει σαν καφετέρια και του ζήτησε να της δανείσει τα χρήματα υποσχόμενη ότι θα του κατέβαλλε και 1.000 – 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Κάπως έτσι ο συνταξιούχος έκανε όπως υποστηρίζει το λάθος και άρχισε να δίνει χρήματα για την επένδυση. Μέσα σε δυόμιση μήνες, όπως κατήγγειλε, είχε αναλάβει από τον κοινό λογαριασμό που είχε με τη σύζυγό του και από λίρες που πώλησε 80.800 ευρώ και είχε αναλάβει υποχρεώσεις με έκδοση επιταγών συνολικού ποσού 55.495 ευρώ εκ των οποίων ορισμένες, αξίας 12.785 ευρώ, ανεκλήθησαν. Δαπάνησε, όπως υποστηρίζει ακόμη 31.000 ευρώ με αναλήψεις από πιστωτικές κάρτες για την αγορά μέρους του εξοπλισμού.

Συνολικά δαπάνησε 167.225 ευρώ, όπως ισχυρίζεται, ενώ ανέμενε την έκδοση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος για να του επιστραφούν τα χρήματα και να μην αντιληφθεί τίποτα η σύζυγός του. Τον Οκτώβριο του 2009 μετά από έλεγχο στο κινητό του τηλέφωνο αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί η σύζυγός του και ο μηνυτής αναγκάστηκε να της αποκαλύψει τις δοσοληψίες που είχε με την αλλοδαπή, εν αγνοία της.

Συνομίλησε εξάλλου με αρχιτέκτονα, ο οποίος την διαβεβαίωσε πως δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις με την αλλοδαπή και πως ήθελε μόνο να τη βοηθήσει για να ανοίξει την καφετέρια και πως θα του επέστρεφε τα χρήματα και μάλιστα θα του έδινε και 1.000 έως 2.000 ευρώ μηνιαίως…

Εντύπωση προκαλεί ο ισχυρισμός του ότι η σύζυγός του, παρουσία του, εξιστόρησε ορισμένα περιστατικά σε έναν ιερέα ο οποίος τους είπε ότι γνώριζε την αλλοδαπή και ότι του είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η θρησκευτική της κατάνυξη γιατί κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο νυχτερινό κέντρο τόσο αυτή όσο και οι άλλες δύο κοπέλες, που ήταν μαζί της, ήταν, γονατιστές.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, η αλλοδαπή υποστήριξε ότι ουδέποτε η ίδια υπεξαίρεσε χρήματα από τον μηνυτή ή ότι τον εξαπάτησε. Ο φερόμενος ως παθών σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η ίδια στην απολογία της στην ανακρίτρια αλλά και κατά την προανάκριση, ήταν ερωτευμένος μαζί της και οικειοθελώς προσφερόταν να τις καταβάλει τα ποσά με τη μορφή δώρου.

Πηγή: newsone.gr