Η Ρωσία συνεχίζει να απαντάει στις διεθνείς κυρώσεις με τον ίδιο τρόπο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορεύσει την είσοδο στην επικράτειά της σε 32 αξιωματούχους και δημοσιογράφους της Νέας Ζηλανδίας, ως απάντηση σε παρόμοια μέτρα που έλαβε η Νέα Ζηλανδία κατά της Μόσχας λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που επιβάλλονται κυρώσεις είναι ο δήμαρχος του Ουέλινγκτον Άντριου Τζον Ουίτφιλντ Φόστερ και ο δήμαρχος του Όκλαντ Φίλιπ Μπρους Γκοφ, ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού Νέας Ζηλανδίας Γκαρίν Γκόλντινγκ και οι δημοσιογράφοι Κέιτ Γκριν και Τζόζι Πάγκανι (The Dominion Post), ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

  • Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Σχεδιάζει τη διενέργεια δημοψηφισμάτων στις περιοχές της νότιας Ουκρανίας που κατέκτησε, σύμφωνα με τη Βρετανία

«Απάντηση»

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται «ως απάντηση στις κυρώσεις της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας που επηρεάζουν όλο και περισσότερους Ρώσους πολίτες», διευκρινίζει το δελτίο τύπου.

Η Ρωσία εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Αυτή η επίθεση προκάλεσε άνευ προηγουμένου κυρώσεις της Δύσης κατά της Μόσχας, η οποία ανταπέδωσε με παρόμοια μέτρα.

Ήδη από τον Απρίλιο, η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός της της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, καθώς και πολλών υπουργών και βουλευτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

in.gr

Πηγή: newsone.gr