Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ στη νότια Ρωσία δήλωσε σήμερα πως η Ουκρανία βομβάρδισε δύο ρωσικά χωριά κοντά στα σύνορα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας κάτοικος της περιοχής.

Πέντε βλήματα

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, έπεσαν πέντε βλήματα. Στη Νεχοτίβκα, τέσσερα σπίτια υπέστησαν ζημιές, και χτυπήθηκαν στέγες, παράθυρα, ένας φράχτης και το γραφείο του αθλητικού συλλόγου ενός χωριού», δήλωσε στην εφαρμογή Telegram ο κυβερνήτης Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ, ο οποίος πρόσθεσε πως ένας ντόπιος σκοτώθηκε.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία – Ρωσία: Οι τελευταίες εξελίξεις στα πεδία των μαχών, της διπλωματίας και της οικονομίας

Αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν σποραδικές επιθέσεις εναντίον ρωσικών οικισμών, σημείων ελέγχου και υποδομών κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, κατηγορώντας το Κίεβο ότι διενεργεί τα πλήγματα.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι φοβούνται περισσότερο οι Ρώσοι;

Η Ουκρανία δεν έχει αναλάβει την ευθύνη αλλά έχει χαρακτηρίσει τα συμβάντα σε αποθήκες όπλων και άλλες εγκαταστάσεις «κάρμα» λόγω της ρωσικής εισβολής.

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του σε στρατεύματα σε κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, έδωσε διαταγές σε μέρος των δυνάμεων της Μόσχας να επικεντρωθούν στην καταστροφή των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και των συστημάτων πυροβολικού της Ουκρανίας.

Προτεραιότητα

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού «διέταξε τον διοικητή να δώσει προτεραιότητα στην ήττα του πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς του εχθρού με όπλα υψηλής ακρίβειας», κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη στρατιωτική ομάδα Βοστόκ. Κάτι που αναφέρεται σε δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας τη Δευτέρα.

in.gr

Πηγή: newsone.gr