Ο Ρώσος πρόεδρος θα μπορούσε να πέσει θύμα δολοφονίας με τα ανώτατα στελέχη του ρωσικού στρατού να ενορχηστρώνουν πραξικόπημα και εν συνέχεια τη δολοφονία του εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν επιτύχει τους επιθυμητούς στόχους.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Sun επικαλούμενο τον απόστρατο στρατηγό Jack Keane.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα ανώτερα στελέχη του ρωσικού στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν απογοητευτεί από τον τρόπο με τον οποίο, ο αδύναμος και άρρωστος, σύμφωνα με φήμες, Ρώσος ηγέτης χειρίζεται τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο στρατηγός Jack Keane είπε ότι ο Πούτιν θα «κάνει τα πάντα» για να παραμείνει στην εξουσία, καθώς γνωρίζει ότι η εναλλακτική θα ήταν ο «θάνατός» του.

Στο σχετικό δημοσίευμα διατυπώνονται οι ισχυρισμοί ότι στελέχη των μυστικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων, ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Διεθνούς Αντικατασκοπείας, Σεργκέι Ναρίσκιν, εκδηλώνουν πλέον ανοιχτά την διαφωνία τους με τους χειρισμούς του Πούτιν και ιδιαιτέρως με την απόφασή του να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις από το Κίεβο και να επικεντρωθεί ανατολικά στο Ντονμπάς.

Αυτοί που αμφισβητούν κυρίως τις επιλογές του Πούτιν είναι τα μέλη του «siloviki», του πανίσχυρου ρωσικού μπλοκ που συσπειρώνει στελέχη των μυστικών υπηρεσιών.

Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο «Fox News», ο Jack Keane τονίζει ότι «ο Ρώσος πρόεδρος έχει κίνητρο για να παραμείνει στο Κρεμλίνο. Αλλιώς ξέρει πολύ καλά ότι αν τον διαδεχθεί κάποιος που δεν συμφωνεί μαζί του, αυτό θα σημαίνει το τέλος του, τον θάνατο».

Ως προς τις προθέσεις του Ρώσου προέδρου, ο απόστρατος Αμερικανός στρατηγός θεωρεί ότι «εξακολουθεί να θέλει να καταλάβει την χώρα και να ανατρέψει την κυβέρνηση του Κιέβου».

Ο Jack Keane τονίζει επίσης ότι λαμβάνει «πολύ στα σοβαρά τον Πούτιν, ενώ αρκετοί από εμάς τον υποτιμήσαμε για κάποια χρόνια». «Οσο καιρό βρίσκεται στην εξουσία ο Πούτιν, θα επιδιώκει τον στόχο της αναβίωσης της ρωσικής αυτοκρατορίας», προσθέτει.

in.gr

Πηγή: newsone.gr