Άλλη μια λεκτική γκάφα από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έκανε άνω- κάτω τον Λευκό Οίκο δηλώνοντας χθες ότι έχει καρκίνο για τον οποίο ευθύνεται η βιομηχανία πετρελαίου.

Το γεγονός ότι χρησιμοποίησε ενεστώτα χρόνο αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του, που έχει ξεπεράσει προτού αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα, ανάγκασε το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου να ξεκαθαρίσει γρήγορα την κατάσταση και να ηρεμήσει τους Αμερικανούς που ανησύχησαν ιδιαίτερα για την κατάσταση της υγείας του.

Η σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφερόταν στη θεραπεία που είχε υποβληθεί για καρκίνο του δέρματος πριν από μερικά χρόνια.

Η δήλωση Μπάιντεν σχετικά με την υγεία του έγινε στη διάρκεια ομιλίας για την υπερθέρμανση του πλανήτη, στην οποία ο ηγέτης των ΗΠΑ, περιέγραψε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα διυλιστήρια πετρελαίου, κοντά στο πατρικό του στο Κλέιμποντ του Ντέλαγουερ, αναφέρει η εφημερίδα «New York Post».

«Γι’ αυτό και εγώ όπως και τόσοι πολλοί άλλοι άνθρωποι με τους οποίους μεγαλώσαμε μαζί, έχουμε καρκίνο και γιατί επί πολλά χρόνια το Ντέλαγουερ είχε το υψηλότερο ποσοστό κακοήθειας», υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς παρέπεμψε την αμερικανική εφημερίδα σ΄ένα tweet του αρθρογράφου της «Washington Post», Γκλεν Κέσλερ, ο οποίος είχε γράψει ότι ο Μπάιντεν είχε υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο του δέρματος που δεν ήταν μελάνωμα » πριν αναλάβει τα καθήκοντά του.

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα «New York Post», «Δεν είναι σαφές γιατί ο Μπάιντεν επέλεξε να χρησιμοποιήσει ενεστώτα χρόνο για να περιγράψει την εμπειρία του με τον καρκίνο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο καρκίνος του δέρματος είναι εξαιρετικά συχνός, ειδικά στους ηλικιωμένους που δεν έκαναν χρήση αντηλιακού σε νεαρή ηλικία και γενικά δεν απειλεί την ανθρώπινη ζωή.

protothema.gr

Πηγή: newsone.gr