Μετράει ήδη τριάντα χρόνια στην πολιτική και έχει υπηρετήσει σε πάρα πολλές θέσεις της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου». Ο γιος του ιστορικού ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς μιλάει στα «ΝΕΑ» για το χθες και το αύριο της Κύπρου και προτάσσει την τουρκοκυπριακή ταυτότητα

Ο Σερντάρ Ντενκτάς, γιος του ιστορικού ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, ανήκει στην πιο πραγματιστική σχολή της τουρκοκυπριακής Δεξιάς και η άποψη που εκφράζει έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού, αν και δεν αποκλίνει ιδιαίτερα από τη γραμμή της τουρκοκυπριακή Δεξιά στο Κυπριακό, προτάσσει την τουρκοκυπριακή ταυτότητα.

Αυτή την περίοδο δείχνει να συμμερίζεται έστω και σε αισθητά χαμηλότερους τόνους την ανησυχία της Αριστεράς και του Κέντρου των Τουρκοκυπρίων για τη διαφαινόμενη επιβολή των επιθυμιών της Αγκυρας, της Αγκυρας του Ερντογάν, στην Τουρκοκυπρίων κοινότητα.

Μετράει ήδη τριάντα χρόνια στην πολιτική, έχει υπηρετήσει σε πάρα πολλές θέσεις της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου» και τα όσα λέει, επάνω ή ανάμεσα στις γραμμές, μιλώντας στα «ΝΕΑ», έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ανάγνωση του Κυπριακού.

-Ποια η εκτίμησή του για τον φόβο πολλών Τουρκοκυπρίων ότι η κοινότητά τους μπαίνει σε διαδικασία αφομοίωσης από την Άγκυρα

-Ποια είναι η άποψή του για το πρόσφατο άνοιγμα των Βαρωσίων

-Τι λέει για το περιβόητο μυστικό δείπνο στην οικία του Τάσσου Παπαδόπουλου πριν από το δημοψήφισμα του 2004

in.gr

Πηγή: newsone.gr