Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Σέρρες – Τραγική ειρωνεία: «Το παιδί δεν ήθελε να πάει σχολείο εκείνη...

Σέρρες – Τραγική ειρωνεία: «Το παιδί δεν ήθελε να πάει σχολείο εκείνη την ημέρα»

62
0

Σε μια αποκάλυψη προχώρησε ο θείος του 11χρονου που έχασε τη ζωή του στις Σέρρες από την έκρηξη λέβητα στο σχολείο.

«Ηοικογένεια θέλει να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει» είπε ο θείος του 11χρονου Βασίλη που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του χθες μετά τη φονική έκρηξη στον λέβητα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και τον οποίο αποχαιρέτησαν σήμερα σε κλίμα βαθιάς οδύνης και σπαραγμού, οι συγγενείς, οι φίλοι και συμμαθητές του.

O θείος του άτυχου παιδιού είπε πως εκείνη την τραγική ημέρα, ο ανιψιός του είχε πει στους γονείς του ότι δεν θέλει να πάει στο σχολείο. «Ο Βασίλης εκείνη τη μέρα δεν ήθελε να πάει σχολείο», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι έχουν συλληφθεί ο εργολάβος και ο ηλεκτρολόγος που έκαναν τις εργασίες στο λεβητοστάσιο εκείνη την ημέρα. Ο κ. Θεόδωρος Κάντας, τόνισε πως η οικογένεια του Βασίλη το μόνο που ζητά είναι να μην πάει χαμένος ο θάνατος του γιου τους και από εδώ και πέρα να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία.

«Είναι πολύ δύσκολη για την οικογένεια και τους γονείς, καθώς έχασαν το παιδί τους. Είναι ένα απίστευτο γεγονός. Το μόνο που ζητά η οικογένεια είναι να μην πάει “χαμένος” ο θάνατος του γιου τους και από εδώ και πέρα να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία. Ο κάθε άνθρωπος να αφήνει το παιδί του στο σχολείο, να είναι ασφαλές και να μην συμβαίνουν τέτοια πράγματα», πρόσθεσε, μιλώντας στο Mega.

Ο θείος του άτυχου παιδιού ανέφερε επίσης πως στο σχολείο βρισκόταν και η μικρότερη αδερφή του, η οποία είδε τον 11χρονο την ώρα που τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο.

«Όσες συλλήψεις και να γίνουν το παιδί δεν γυρίζει πίσω»

«Βγήκα μπροστά να μιλήσω αυτή τη δύσκολη ώρα, για να μείνει η οικογένεια ήσυχη και προστατευμένη» είπε παράλληλα στην ΕΡΤ ο κ. Θεόδωρος Κάντας. «Η οικογένεια θέλει να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει για να διορθωθεί αυτό το ανασφαλές περιβάλλον» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι «δεν μπορεί τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και να μην νιώθουν οι γονείς τους ότι είναι ασφαλή»

«Από εκεί και πέρα όσες συλλήψεις και να γίνουν το παιδί δεν γυρίζει πίσω» είπε σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση ενώ μετέφερε τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας χθες, όταν πληροφορήθηκαν για το δυστύχημα.

«Η δικαίωση θα έρθει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία», πρόσθεσε, ενώ συμπλήρωσε ότι οι πραγματογνώμονες θα κρίνουν εάν τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας. «Θα πρέπει να μην πάει τσάμπα ο θάνατος ενός παιδιού».

Όσο για το κατά πόσο έχει ενοχληθεί από το «μπαλάκι ευθυνών» μεταξύ του δημάρχου και του διευθυντή του σχολείου, απάντησε πως «σίγουρα ενοχληθήκαμε. Ας μείνει η οικογένεια μακριά από αυτά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

real.gr

Πηγή: newsone.gr