Αρχική LIFESTYLE «Σήμερα οι κοπέλες κυκλοφορούν ημίγυμνες» – O Mητροπολίτης Κοζάνης δικαιολογεί εμμέσως τους...

«Σήμερα οι κοπέλες κυκλοφορούν ημίγυμνες» – O Mητροπολίτης Κοζάνης δικαιολογεί εμμέσως τους βιασμούς

92
0

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, παλαιότερα δικαιολογούνταν «κοινωνικά» οι εκτρώσεις, γιατί οι κοπέλες πήγαιναν στα χωράφια για δουλειά και ένας «παλιάνθρωπος» τις βίαζε, ενώ τώρα «κυκλοφορούν ημίγυμνες στις πόλεις».

Λάβρος κατά των γυναικών που επιλέγουν την έκτρωση, αλλά και όσων στηρίζουν το συγκεκριμένο δικαίωμα εμφανίστηκε σήμερα, από τον ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στα Πετρανά ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, αναφέροντας πως «διαπράττονται εκατομμύρια φόνοι παιδιών μέσα στη μήτρα της μάνας τους», όπως μεταδίδει το kozanimedia.gr.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αναγνώστηκε η εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά των αμβλώσεων (όπως συνέβη σήμερα σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας) στο κήρυγμά του (διάρκειας σχεδόν μισής ώρας) ο γνωστός για τις ακραία συντηρητικές, συνήθως, θέσεις του Μητροπολίτης, υποστήριξε ότι σήμερα οι βιαστές «δικαιολογούνται» καθώς προκαλούνται από το ντύσιμο των γυναικών.

«Τότε δεν άντεχε η κοινωνία να χαθεί η τιμή και η παρθενία μιας κοπέλας, γιατί βάδιζε σε αρχές, στη δημόσια αιδώ και στα χρηστά ήθη, σε εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του 1952…αλλά σιγά-σιγά ήρθαμε και τα σβήσαμε όλα» υποστήριξε ο Σερβίων και Κοζάνης, ενώ προσέθεσε πως «άρχισε να επιτρέπεται να βγαίνουν από τη θάλασσα ημίγυμνοι και γυμνοί…και σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγόνες σας…13 και 14 ετών».

Ο ίδιος ουσιαστικά εξομοίωσε τις εκτρώσεις με τους φόνους, τις κακοποιήσεις και τις ληστείες και διερωτήθηκε «εάν αυτός είναι πολιτισμός», ενώ ανέφερε πως «η εκκλησία σέβεται την επιστήμη, αλλά μέχρι εκεί που προσφέρει στον άνθρωπο».

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης επιτέθηκε στη σημερινή νεολαία για το ντύσιμο και τη συμπεριφορά της, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «σήμερα γυρίζει στους δρόμους», ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο των καναλιών και του χρήματος.

real.gr

Πηγή: newsone.gr