Ανησυχητικά ήταν τα αποτελέσματα των τροχαίων ατυχημάτων που καταγράφηκαν τον Ιούνιο στην Αττική αλλά και οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν τον έκτο μήνα του έτους.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής τον Ιούνιο σημειώθηκαν 538 τροχαία ατυχήματα με 617 παθόντες εκ των οποίων 12 νεκροί21 σοβαρά τραυματίες και 506 ελαφρά τραυματίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απίστευτο: Με 184 χλμ/ώρα μέσα στην Αθήνα

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 19.652 παραβάσεις, από τις οποίες 869 σε βαθμό πλημμελήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μάσκα στο αυτοκίνητο, λεωφορείο και τρένο: Πότε πέφτει πρόστιμο

Μάλιστα οι 214 παραβάσεις αφορούσαν σε οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 37 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, οι 2.294 σε όριο ταχύτητας, οι 225 σε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οι 477 παραβάσεις σε χρήση κινητού τηλεφώνου, οι 859 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 1.041 σε μη χρήση προστατευτικού κράνους και οι 41 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Η Τροχαία υπενθυμίζει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

protothema.gr

Πηγή: newsone.gr