«Το 2019, στην παράσταση “Εγκλημα στο Οριαντ Εξπρές”, που ανεβάζει η Κάτια Δανδουλάκη, άρχισαν τα ίδια περιστατικά, άλλες φορές κατ’ ιδίαν, άλλες μπροστά σε όλο τον θίασο. Μία μέρα, χωρίς κανέναν λόγο, επιτέθηκε λεκτικά και με απίστευτη ένταση ενώπιον όλου του θιάσου σε εμένα και στον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, προφανώς θεωρώντας ότι έχουμε μεταξύ μας κάποιου είδους ερωτική σχέση. Πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διακόπηκε και η κυρία Δανδουλάκη τού ανακοίνωσε ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Αποχωρεί ο ισχυρός και όχι ο αδύναμος».

«Βράδυ στο θέατρο»

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στην καταγγελία της αναφέρθηκε αρχικά στην πρώτη γνωριμία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2008, όταν ήταν 25 ετών. Είχε μόλις τελειώσει το Θέατρο Τέχνης και πήγε σε μια οντισιόν, σε μια συνάντηση για συνεργασία. «Ο καταγγελλόμενος ζήτησε να τον συναντήσω βράδυ στο θέατρο, στο οποίο εργαζόταν και ήταν θιασάρχης. Οταν έφθασα στο θέατρο, ο καταγγελλόμενος με υποδέχθηκε, μου είπε να περάσω στο καμαρίνι του, δεν υπήρχε κανείς άλλος στο θέατρο, πράγμα που μου έκανε εντύπωση. Κλείδωσε το καμαρίνι, άρχισα να αισθάνομαι άβολα».

Στη συνέχεια η Πηνελόπη Αναστασοπούλου περιγράφει προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ αναφέρει πως βίωσε παράξενες και οριακές συμπεριφορές από τον καταγγελλόμενο, όπως απότομα ξεσπάσματα οργής, λεκτικές προσβολές και άλλα. «Οταν καταλάβαινε ότι αισθανόμουν άβολα, μάλλον αυτό τον εξίταρε περισσότερο». Η Αναστασοπούλου κάποια στιγμή συνεργάστηκε πάλι με τον ίδιο άνθρωπο στο θέατρο το 2010, αφού -όπως ισχυρίζεται στην καταγγελία της- είχε λάβει διαβεβαιώσεις και από το περιβάλλον του ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, και πάλι όμως ο καταγγελλόμενος φέρεται ότι προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

«Είναι ηθικό το ζήτημα»

Η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ζητούν την οριστική διαγραφή του ηθοποιού και σκηνοθέτη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, εκπροσωπούμενες -μεταξύ άλλων- από τον δικηγόρο Γιώργο Γεραρή.

Ο τελευταίος, μιλώντας χθες εκτός «αέρα» με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, της έκανε μία δήλωση, την οποία εκείνη μετέφερε στο κοινό μέσω του «Happy day»: «Οι εντολείς μου θα ακολουθήσουν τη θεσμική οδό της πειθαρχικής διαδικασίας, ενώπιον του αρμόδιου οργάνου, του ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών)». Οπως είπε η παρουσιάστρια, το ζήτημα για τις τρεις γυναίκες είναι κυρίως ηθικό. Ηταν, μάλιστα, οι συνήγοροι των τριών κυριών που τους καθοδήγησαν να πάνε στο αρμόδιο σωματείο, το ΣΕΗ.

Πηγή: newsone.gr