Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Σοκάρουν οι μαρτυρίες των μεταναστών στον Έβρο: «Οι Τούρκοι μας είπαν βγάλτε...

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των μεταναστών στον Έβρο: «Οι Τούρκοι μας είπαν βγάλτε τα ρούχα σας» -Βίντεο

122
0

Είναι συστηματική η προσπάθεια της Τουρκίας να «πετά» γυμνούς μετανάστες στα σύνορα.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες μεταναστών πως η Τουρκία τους «πετά» γυμνούς στην πλευρά της Ελλάδας στον Έβρο, έχοντας προηγουμένως πάρει όλα τους τα προσωπικά αντικείμενα, προσπαθώντας παράλληλα να τα «φορτώσουν» στη χώρα μας.

«Σας ανάγκασαν να βγάλετε τα ρούχα σας;», ρωτά η δημοσιογράφος του Alpha τον Αφγανό μετανάστη, για να λάβει την απάντηση: «Ναι μας είπαν βγάλετε τα ρούχα σας. Βγάλαμε τα ρούχα μας και λόγω του κρύου η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη».

Η μαρτυρία του Μπαχρούν, που είναι Αφγανός, όπως και οι περισσότεροι από τους 92 άντρες που έστειλαν οι Τούρκοι, φανερώνει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο τη συστηματική προσπάθεια των τουρκικών Αρχών να εξαναγκάσουν μετανάστες να φτάσουν στην απόλυτη ένδεια στο πλαίσιο της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού: «Δυστυχώς οι Τούρκοι αστυνομικοί, πήραν τα χρήματά μας, τα ρούχα μας τα παπούτσια μας. Η τουρκική στρατοχωροφυλακή, η τουρκική συνοριοφυλακή φέρθηκαν πολύ άσχημα, δεν μας άφησαν τίποτα», υποστήριξε.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Τουρκία ακολουθεί συχνά αυτή την τακτική. Τον Απρίλιο η Τουρκία εμφάνισε μια ομάδα μεταναστών στο Κιρκλαρελί, στα σύνορά της με τη Βουλγαρία, με τους μετανάστες παραταγμένους στη σειρά. Οι τουρκικές Aρχές υποστήριξαν πως Βούλγαροι αστυνομικοί τους ξεγύμνωσαν, χωρίς κανένα στοιχείο και εμφάνισαν το εκτός λογικής σενάριο πως οι 84 μετά το πέρασμά τους στην Ελλάδα πήγαν (άγνωστο γιατί) στη Βουλγαρία και από εκεί οι αστυνομικοί τους ξεγύμνωσαν και τους έστειλαν πίσω στην Τουρκία. Στη μεταναστευτική κρίση στον Eβρο φωτογραφίες γυμνών μεταναστών στο τουρκικό έδαφος και υπό την επιτήρηση της στρατοχωροφυλακής χρησιμοποιήθηκαν και πάλι ανεπιτυχώς για να βλάψουν την εικόνα της Ελλάδας.

real.gr

Πηγή: newsone.gr