Η Άντζελα Δημητρίου διηγήθηκε πώς γνώρισε τον συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη και πώς οι δυο τους συνεργάστηκαν στο «Σήμερα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο σπουδαίος έλληνας συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης, παραχωρώντας μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε για όλους και για όλα.

Ο συνθέτης έχει δηλώσει ότι προτιμά τους λαϊκούς τραγουδιστές από τους δήθεν έντεχνους.

Η Άντζελα Δημητρίου διηγήθηκε πώς γνώρισε τον συνθέτη όταν εκείνος πήγε να την ακούσει στο «Διογένης Παλλάς» και ζήτησε να έρθει στο τραπέζι του μετά το τέλος του προγράμματός της για να συστηθούν.

Την ίδια μέρα την πήγε στο σπίτι του για ακρόαση και την έβαλε να πει ένα από τα ωραιότερα τραγούδια του Γιάννη Πάριου (σε μουσική Σπανουδάκη), το «Σήμερα».

«Με κοίταγε, τον κοίταγα και αισθανόμουν μια ανατριχίλα. Με ειδοποιούν ότι ο κύριος Σπανουδάκης επιθυμεί να με γνωρίσει. Κοπήκαν τα πόδια μου. 7 το πρωί μου είπε “πάμε σπίτι μου, θέλω να σου δώσω ένα από τα τραγούδια μου”. Πάμε, κάθεται στο πιάνο και μου παίζει το “Σήμερα”. Μου λέει “πες το μου”. Αισθάνθηκα σαν ένα κοριτσάκι που πήγαινε πρώτη φορά σχολείο και ντρεπότανε. Γυρίζει και μου λέει “το τραγούδι αυτό είναι δικό σου”» είπε η Άντζελα που όντως κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο κομμάτι σε δική της εκτέλεση.

«Την ακούς πώς μιλάει; Με θεωρεί σπουδαίο. Δεν θα το ακούσεις αυτό από έντεχνους. Οι έντεχνοι είναι λίγο “ο Θεός να μας φυλάει”» σχολίασε ο συνθέτης.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το σχετικό βίντεο (από το 6: 49) με όλα όσα δήλωσε η Άντζελα Δημητρίου:

Πηγή: newsone.gr